Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

53 ezerrel kevesebb szerbiai lakossal kezdtük meg a 2021-es évet

2021-01-28
07:17
2021-01-28
07:30
Forrás
Szerbiai RTV
14 százalékkal volt magasabb az elhalálozás 2020 folyamán, mint az előző évben, összesen majdnem 115 ezren haltak meg, ugyanakkor kevesebb gyerek is született.

A legtöbben tavaly decemberben haltak meg, szám szerint 17 ezren, ami a duplája az előző évinek. Az újszülöttek száma tavaly 61.693 volt, csaknem 3 százalékkal kevesebb, mint 2019-ben.

Vladimir Nikitović demográfus: „Amikor természeti katasztrófákról, háborúkról van szó, tehát olyan időszakokról, amikor nehéz megvalósítani a tervezett reprodukciót, az emberiség úgy oldja meg, hogy azok után az időszakok után, amikor a halasztás mellett dönt, később bepótolja azt, és nagyon gyakran a számok kedvezőbbek lesznek, mint amilyenek korábban voltak.”

Szerbia
lakosság
elhalálozás
születés

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 17:43

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.