Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Ajándékokat kaptak a muzslyai Emmausz Fiúkollégium lakói

2020.09.17
19:44
2020.09.18
00:11
Forrás
Pannon RTV
20 kerékpárt, egy ipari mélyhűtőt és egy TEQBALL asztalt adtak ma át a muzslyai Emmausz Fiúkollégium lakóinak.

Az adományokat az Egy vérből vagyunk nevet viselő jótékonysági futáson befolyt összegből, valamint a Szabadkai magyar Főkonzulátus és vajdasági vállalkozók támogatásából vásárolták. A futást a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásával szerveztek meg Magyarországon. A támogatást ma Csallóközi Eszter, Magyarország szabadkai főkonzulja adta át a bánáti településen.

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Azonnal két kerékre pattantak a muzslyai Emmausz Fiúkollégium lakói, amint átadták nekik a sporteszközöket. Vereszki Szebasztián három éve lakója a kollégiumnak, alig várja, hogy hosszabb utat is megtehessen a bringával: „Nagyon örülök a bicikliknek és a TEQBALL-nak is. A biciklinek azért, mert bírok a városba és az iskolába is menni, és ez rekreativitásnak is jó, és nem kell annyit buszoznom. A TEQBALL-nak azért, mert asztaliteniszes vagyok és érdekes, ha lábbal is játszunk, és miért is ne.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Zaluckij Dániel örül, hogy a kerékpárnak köszönhetően ezentúl nem kell a tömegközlekedést használnia iskolába menet: „Nekem a biciklik a leghasznosabbak ebben a járványhelyzetben, hogy a tömegközlekedést is kerüljük, egyben megvédjük magunkat a járványtól és még kardió edzést is bírunk nyújtani magunknak.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Egy TEQBALL asztallal és egy ipari mélyhűtővel is gazdagodott az intézmény. Az ajándékok egy részét az Egy vérből vagyunk jótékonysági futás során befolyt összegből vásárolták. Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa és a Capriolo kerékpárokat gyártó cég is adakozott.

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Csallóközi Eszter, Magyarország szabadkai főkonzulja: „Én kaptam meg a stafétát, hogy előzetesen átadjam azokat az adományokat, amelyeket az Egy vérből vagyunk Alapítvány szervezésében sikerült összegyűjteni. Ezek pedig egy TEQBALL asztal a Nemzetközi Teqball Szövetség jóvoltából, 10 kerékpár a magyar főkonzulátusának jóvoltából, további 10 pedig a Capriolo Kft. főigazgatójának, Brindza Lajosnak a felajánlása. A Goodwill Pharma Kft. jóvoltából minden egyes diák, aki itt lakik a kollégiumban egy vitamincsomagot kapott, hiszen a sporthoz az egészség is szükséges.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Brindza Lajos betartotta ígéretét, amely szerint megduplázza a konzulátus által vásárolt kerékpárok számát. Ő és cége 10 biciklit adományozott.

Brindza Lajos, tulajdonos, Capriolo Kft.: „Mikor kiderült, hogy tíz kerékpárra a konzulátus összegyűjtötte a pénzt, akkor én is megtartottam az ígéretemet, és én is tíz kerékpárral hozzájárultam ehhez a nemes tetthez.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Kalapis Stojan szalézi szerzetes, az Emmausz Fiúkollégium igazgatója elmondta, megnyugvást jelent számukra, hogy az anyaország mindig mögöttük áll: „Magyarország támogatása nélkül mi nem tudnánk létezni. Számunkra ez nagyon jó érzés, hogy látjuk, hogy mennyire törődnek velünk, mennyire szeretnek bennünket. Vannak olyanok is, akiket nem ismerünk, de mégis támogatnak bennünket, szeretnek bennünket, és ez nagyon fontos érzés.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Az Egy vérből vagyunk jótékonysági futás idei hívó szava az volt, hogy a mozgás öröme, a sport szeretete legyen az, ami összeköt minket magyarokat a Kárpát-medencében. A résztvevői Szarvastól, Budapesten át Röszkéig futottak. A tervek szerint a koronavírus-járvány után folytatják a futást a magyar-szerb határtól egészen Muzslyáig.

Muzslya
Emmausz
Emmausz Fiúkollégium
Emmausz katolikus fiúkollégium
Kalapis Stojan
Csallóközi Eszter
Capriolo Kft.
Brindza Lajos

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.