Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Antalfalván is folyamatos az oltás

2021.02.26
16:00
2021.02.27
15:45
Forrás
Pannon RTV
Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.

Filićev Borka Újozoráról jött felvenni az oltást. Ez volt a második dózis. Az elsőnél nem tapasztalt mellékhatást. A kínai vakcina mellett döntött: „Számomra úgy tűnik, hogy ez a legjobb, szívbillentyű probléma miatt műtöttek meg, ezért úgy gondolom, hogy ez egy jó oltás, ezért vettem fel a Sinopharmot.”

Az antalfalvi Daniel Nikolić Szlovákiában dolgozik. Azért jött haza, hogy felvegye a koronavírus elleni oltást: „Nem lényeges, hogy melyik oltást veszem fel, mert probléma mentesen szeretnék utazni. Eddig nem világos, hogy mi lesz az EU álláspontja más oltásokkal kapcsolatban.”

 

Pannon RTV

Fontos, hogy csak akkor vegyük fel az oltást, ha egészségesek vagyunk, hangsúlyozzák a szakemberek.

Dr. Ana Nedeljković, általános orvos, Antalfalva: „Megkérdezem, hogy nincs-e akut betegsége, nincs-e hőemelkedése, köhög-e, volt-e kapcsolata covid-pozitív pácienssel, először ezeket kérdezem meg, majd aztán vérnyomásmérést, tüdővizsgálatot végzek, megnézem a torkát, ha krónikus beteg, megkérdezem rendszeresen kezelik-e betegségét, megkérdezem, szednek-e gyógyszert.”

Antalfalva községben eddig több mint 3000 ember vette fel a koronavírus elleni oltást.

Dr. Svetlana Gavrilović, gyermekorvos, Antalfalva: „A legnagyobb a kínai vakcina iránti érdeklődés, 1700 ember vette fele, majd a Pfizer következik. Az AstraZeneca is rendelkezésre áll most.”

Az illetékesek leszögezték, jelenleg az első körös oltások beadását is végzik, de párhuzamosan az újraoltás is zajlik Antalfalván.

Antalfalva
vakcináció
oltás
Pfizer-BioNTech vakcina
Sinopharm

Most

18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.
16:06

Elmaradt a meglepetés

Búcsúzott a wimbledoni tenisztorna további küzdelmeitől Filip Krajinović. A zombori játékost a második körben a favoritnak számító Nick Kyrgios győzte le.
15:51, Frissítve: 17:09

Aranyos Delfinek

Megnyerte az Algériában zajló Mediterrán Játékokat a szerb férfi vízilabda-válogatott. Szerbia a fináléban Montenegrót múlta felül 9:8 arányban.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.