Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelić

Átadták a Szent Száva-díjakat

2022.01.27
16:10
2022.01.27
19:11
Forrás
Danas
Ezzel az elismeréssel Szent Száva napja alkalmából jutalmazzák meg azokat az egyéneket és szervezeteket, akik kiemelkedő eredményeket értek el többek között az oktatás és nevelés terén.

Idén 34 díjazottat köszönthetett, akik között vannak diákok, tanárok, iskolák és tudományos intézetek egyaránt. Szabadka város területéről Mirjana Savanov, a tavankúti Matija Gubec Általános Iskola tanítója kapott elismerést.

A díjakat Branko Ružić szerb oktatási miniszter adta át. „A legőszintébben és szívből gratulálok minden díjazottnak és azoknak is, akik idén nincsenek köztük. Ezt az elismerést már hosszú évek óta ítéljük oda, és idén rekord számú ajánlást nyújtottak be, valamivel többet százötvennél. Szerintem nyugodtan mondhatom, hogy mindannyian ragyogó, zseniális egyének és intézmények voltak. A bizottságnak nagyon nehéz dolga volt, vagyis köznyelven szólva édes gyötrelemben vívódott, hogy kiválassza a legjobbakat a legjobbak közül.”

Szent Száva
Szent Száva-díj
Branko Ružić
oktatási miniszter

Most

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.