Ugrás a tartalomra

Az energiaválságról rendhagyóan

2022.12.23
11:49
2022.12.23
17:22
Forrás
Pannon RTV
Az energiaválságról tartottak tematikus napot a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpontban.

A tanulók vetítések, szimulációs gyakorlatok és előadások formájában tájékozódhattak a krízisről és annak elkerüléseséről, csökkentéséről.

Berec Ágota, a tematikus nap egyik szervezője: „Megpróbálunk játékosan, több tanteremben foglalkozni a témával. Valahol kvízjáték van, valahol csoportmunkában dolgozzák fel a témát vagy kerekasztal beszélgetésben. Illetve sok rajzolás van, gyerekek önállóan elmondják a véleményüket is. Próbáljuk ma egy kicsit felborítani az iskola megszokott rendjét, és reméljük, hogy egy kicsikét a gyerekeknek is felkeltjük az érdeklődését és egy kicsit elgondolkodnak erről a témáról.”

energiaválság
Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont
Magyarkanizsa
Berec Ágota

Most

14:04, Frissítve: 14:12

Elhunyt Czakó Gábor, író

A vajdasági gyökerekkel is rendelkező, Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.