Ugrás a tartalomra

Az év végéig várhatóan minden vajdasági gyerekhez eljut a babacsomag

2023.12.07
12:19
2023.12.07
16:22
Forrás
Pannon RTV
Szerda este Topolyán volt csomagosztás. A magyar kormánytól a Magyar Nemzeti Tanács által eljuttatott csomag ösztönzés a szülőknek, hogy magyar óvodába, illetve magyar iskolába írassák gyereküket.

Az ajándékoknak ilyenkor, az adventi időszakban különösen örülnek a gyerekek.

Lőrik Andreáéknak két kislányuk van. Azt mondják jól jön a segítség.

„Nagyon sokat jelent, nagyon jó, hogy támogatnak minket, főleg amikor bővül a család, és sok gyerek van a családban.”

Topolyán mintegy 150 babacsomagot osztottak szét. Ez a támogatás csak egy a sok támogatási forma közül, amit az anyaország biztosít a vajdasági magyarok számára, emelte ki Szatmári Adrián, Topolya polgármestere.

„Magyarország kormánya felelősségteljes politikát folytat, és itthon, Vajdaságban ezt a politikát folytatja a Vajdasági Magyar Szövetség. A Vajdasági Magyar Szövetség arra törekszik és azért száll síkra, hogy egy erős, összetartó közösség legyünk, egy olyan közösség, amely kezébe veszi a sorsát, és saját maga dönt a jövőjéről.”

A Magyar Nemzeti Tanács együttműködve a magyar nemzetpolitikai államtitkársággal évekre visszamenőleg szervezi meg a babacsomagok átadását.

Fremond Árpád, elnök, MNT: „Ebben a babacsomagban kis takaró van, apró kis ajándékok, amelyek a családok számára szimbolikus jelentéssel bírnak. Azon családok számíthattak erre a segítségre, akik az állampolgárság keretein belül már a gyermekeiket is magyar állampolgárságban részesítették az elmúlt években, és akkor, amikor átvettem a Magyar nemzeti Tanács vezetését egy évvel ezelőtt, akkor úgy döntöttünk, illetve azt gondoltuk, hogy a Covid-19 után, mivel nem lettek szétosztva ezek a csomagok, ezt a folyamatot felgyorsítsuk, és azt tudom most elmondani, hogy több mint két és félezer csomagot osztottunk szét Vajdaság-szerte.”

A magyar kormány üzenete, hogy minden egyes magyar gyerek számít, az MNT pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy a bölcsődétől az egyetemig magyar nyelven tudjanak a gyermekeink tanulni, hangzott el az eseményen.

babacsomag
magyar kormány
Vajdasági Magyar Szövetség
VMSZ
Topolya
MNT
Fremond Árpád

Most

14:02, Frissítve: 16:34

Jogászkonferencia Palicson

Határtalan kisebbségi jogvédelem címmel tartanak jogász konferenciát Palicson. Az eseményt a Vajdasági Magyar Jogász Egylet a magyarországi Kisebbségi Jogvédő Intézettel karöltve szervezte meg.

Népszerű