Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Az óvodáknak is alkalmazkodniuk kell a járványügyi szabályokhoz

2020-08-12
14:31
2020-08-12
17:47
Forrás
Pannon RTV
Az óvodáknak is alkalmazkodniuk kell a járványügyi szabályokhoz – nyilatkozta a Pannon RTV-nek Vicsek Annamária, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője.

Az iskoláskor előtti intézmények működési modelljeiről helyi szinten döntenek az illetékesek, figyelembe véve az Oktatási Minisztériumtól kapott ajánlásokat, utasításokat. Elsődleges szempont a gyermekek és a szülők egészségügyi állapotának megóvása lesz mindenhol.

"Itt megint csak az önkormányzatok, illetve az óvodáknak az igazgatói lesznek azok, akik egy helyi szintű operatív tervet fognak meghatározni. Azt hiszem attól most már sajnos nem kell tartanunk, hogy a gyerekeknek a maszk használata idegen szituáció lesz, hiszen hónapok óta ebben élnek, ezt látják. Meg tudják tanulni hogyan kell maszkot használni olyan szituációkban amikor muszáj használni. Természetesen a kicsi óvodásoktól nem tudjuk azt elvárni, hogy folyamatosan maszkot használjanak. Viszont ha azokat a szabályokat betartják, amit megint nehéz pici gyerekeknél, hogy ne legyenek közeli testi kapcsolatban egymással, az ő esetükben ugyanis a megnyugtatás, vigasztalás esetében egy ölbe vevés, simogatás nagyon fontos lenne. Vannak olyan kihívások amikhez alkalmazkodni kell, amiket meg kell tanulni."

Tantermekben és online is zajlik majd az oktatás szeptembertől Szerbiában. A tanítás módját a járványügyi helyzet határozza majd meg. Az oktatási intézményekre vonatkozó járványügyi szabályokról beszélt bővebben a Híradó Plusznak Vicsek Annamária, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője Újvidéken.

óvoda
előírás
koronavírus
Vicsek Annamária

Most

16:45

Hamilton nagy fölénnyel a pole pozícióban

A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Orosz Nagydíj időmérő edzésén Szocsiban, így a vasárnapi futamon ő indulhat majd az élről.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.