Ugrás a tartalomra

Az Úr, ha nem is papi, de mégis keresztény hivatásra szólítja őket

2023.11.26
16:41
2023.11.26
17:09
Forrás
Pannon RTV
Több mint hatvan résztvevője volt a Szabadkai Egyházmegye ministráns- és lektortalálkozójának Moholon.

A találkozó célja, hogy a gyerekeket, fiatalokat megerősítsék a ministránsi szolgálatban, fejlesszék a tudásukat és találkozási lehetőséget biztosítsanak számukra. Az esemény püspöki szentmisével zárult.

Jó hangulatban telt a találkozó, a gyerekek sokat játszottak is a tanulás mellett.

Magó Zsombor, ministráns, Ada: „Eddig nagyon nehezen tudtam tömjénezni és csengetni is. Elmagyarázták, hogyan kell pontosan és helyesen. Szóval sok dolgot megtudtam.”

A szakmai tudás elmélyítése mellett a közösségformálás is célja az eseménynek, ugyanis ahogy elhangzott, kevés gyermek vállal ministránsi szolgálatot a mai időkben. Az ő vállalásukat támogatja a találkozó.

Verebélyi Árpád, egyházmegyei ifjúsági- és ministránsreferens: „Egy pluszt vállalnak, valami többletet vállalnak, és ezeket próbáljuk erősíteni az ő többletvállalásukban, amit ők a plébánián minden nap végeznek, hogy ezt merjék továbbra is vállalni, és találkozzanak olyan fiatalok, akik hasonló módon vállalnak többletet a saját plébániájukon. Tehát igazából ez egy megerősítés, egy támogató jellegű találkozás.”

A találkozó erősíti a szeretetet, a ragaszkodást és a kitartást a Jóisten szolgálatához - hangsúlyozta Msgr. Fazekas Ferenc, a Szabadkai Egyházmegye püspöke.

„Gyakran ezek a fiatalok, gyermekek nagyobb részben hűek maradnak a hívő közösséghez, valamilyen szolgálatot vállalnak. Vannak, akik papi hivatást is választanak, és ez nagyon fontos. Ezért is próbáljuk bennük is fölszítani azt a kegyelmet, hogy megérezzék azt, hogy az Úr, ha nem is hívja papi hivatásra, de mégis keresztény hivatásra hívja őket.”

A szentmisén valamennyi résztvevő áldozott és lelkileg is felkészült a további szolgálatra.

ministráns
lektortalálkozó
Mohol
Fazekas Ferenc
Szabadkai Egyházmegye
Verebélyi Árpád

Most

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.