Ugrás a tartalomra
TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC/nr

Belgrádban épül a térség legnagyobb bevásárlóközpontja

2020.09.29
12:50
2020.09.29
16:27
Forrás
Pannon RTV
300 ezer négyzetméteren épül a térség legnagyobb gasztro, bevásárló és szórakoztató központja Belgrádban.
TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC/nr

A munkálatok hamarosan befejeződnek és a szerbiaiak birtokba vehetik - mondta a helyszínen a szerb államfő. Aleksandar Vučić kiemelte, végre megszépül Szerbia fővárosának eddigi szégyenfoltja. 

TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC/nr

Zajlanak az új belgrádi bevásárlóközpont építési munkálatai. 

TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC/nr

A térség legnagyobb bevásárló, gasztro és szórakoztató komplexuma a Száva partján helyezkedik el, 300 ezer négyzetméternyi területen. Az épületegyüttes 50 éttermet, és egy több mint 1700 férőhelyes filmszínházat is magába foglal. Emellett üzlethelyiségeket és 3600 parkolóhelyet is kialakítanak. 

TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC/nr

Mohamed Alabbar vállalkozó, az Eagle Hills kivitelező cég vezetője kiemelte, hogy ez az óriási vállalás hozzájárul majd Belgád és Szerbia gazdasági fellendüléséhez: „Izgatott vagyok, mert azt látom, hogy közösen fantasztikus fejlesztést tudtunk véghez vinni Belgrádban. Függetlenül attól, hogy milyen eredményesek vagyunk mi, mint befektetők, kivitelezők, azt hiszem, hogy amennyiben nem lett volna meg ez a légkör, amit az államfő teremtett Szerbiában, a gazdasági rendelkezések, amelyeket összeállított, akkor nem lett volna előrehaladás. Volt bátorsága cselekedni.”

TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC/nr

Aleksandar Vučić államfő is megtekintette az építkezés befejező szakaszát. Kiemelte, hogy a Belgrád a vízen projekt keretében 2850 személyt alkalmaznak, ami nagy dolog: „Megvalósuló álmok ezek. Önök akkor vannak igazán a politikai életben, amikor nem a saját meggazdagodásukért foglalkoznak politikával, hanem az foglalkoztatja önöket, hogy mi marad önök után. Akkor lehetnek a legboldogabbak, ha ilyen dolgokat hagynak hátra.”

TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC/nr

Az államfő elmondta, hogy a Belgrád a vízen projektnek köszönhetően végre sikerül megszépíteni Belgrád eddig talán legcsúfabb részét, amely környék most a város ékköve lesz. 

Belgrád a vízen
Galleria Belgrade
építés
Aleksandar Vučić
Mohamed Alabbar

Most

Népszerű