Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

A Continental egyik legnagyobb gyára épül Kátyon

2021.11.10
16:38
2021.11.10
19:04
Forrás
Pannon RTV
Befejeződött az építési munkálatok első szakasza a Continental Autóipari Cégcsoport második gyárán. Az Újvidék melletti Kátyon épülő gyár a cég 140 millió euró értékű befektetésének második része.

A munkálatok júniusban kezdődtek, a tervek szerint jövő év szeptemberéig teljes egészében befejeződnek.

Pannon RTV/Dragan Miljanić

A Continental első, márciusban nyílt újvidéki gyárában már folyamatban van a technológiailag fejlett és összetett elektronikai termékek gyártása az autóipar számára.

Sasha Cioringa, vezérigazgató, Continental Automotive Serbia: „Az autóipar mély és gyors átalakuláson megy keresztül. A jövő mobilitása teljesen másképp fog kinézni. A környezetszennyezés csökkentése, a biztonság és a kényelem növelése, valamint a vezetési idő optimalizálása érdekében a járművek elektromosak, teljesen csatlakoztatottak és autonómok lesznek, a felhasználói élmény pedig fantasztikus lesz.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Az új, közel 500 embernek munkát biztosító modern gyár kiépítése egy újabb kiváló bizonyítéka a Németország és Szerbia közötti kitűnő gazdasági viszonyoknak, nyilatkozta Thomas Schieb német nagykövet.

„Úgy tűnik, hogy gazdasági kapcsolataink dinamikus fejlődése a Covid-19 világjárvány idején is töretlenül folytatódott. Bízom benne, hogy ez a pozitív tendencia folytatódni fog. Örömmel mondhatom, hogy a kétoldalú kapcsolatok Szerbia és Németország között általában véve nagyon jók és szorosak.”

A most épülő gyáregyüttes kulcsfontosságú fordulópontot jelenthet Szerbia fejlődésében - hangsúlyozta Aleksandar Vučić szerb államfő.

„A gyár bruttó hazai össztermékhez való hozzájárulása a legnagyobb lesz a Szerbiában működő összes gyárhoz képest. Az összes szerbiai gyárhoz képest ennek lesz a legnagyobb kivitele. Ez óriási dolog és fantasztikus hír az egész országnak, Szerbia északi részének, Vajdaságnak, Újvidéknek, minden embernek.”

A végső szakaszban a gyárépületnek több mint 30 ezer négyzetméter termelési és irodai területe lesz, amivel a Continental egyik legnagyobb gyára lesz.

Continental
autóipar
gyár
Káty
épül
Aleksandar Vučić

Most

Népszerű