Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Családi napot tartottak Hajdújáráson és Palicson is

2020.06.13
18:37
2020.06.28
09:23
Forrás
Pannon RTV
A hétvégét színes programokkal tették szórakoztatóvá, légvár mellett kreatív foglalkozás, rajzolás és asztalitenisz várta a gyermekeket, valamint fánk és kenyérlángos is készült.
Pannon RTV/Szalai Adrián

Nagy volt az érdeklődés az arcfestés iránt a hajdújárási családi napon. A legtöbben kedvenc mesehősüket kérték az arcukra.

Pannon RTV/Szalai Adrián

A légvárban egymást váltották a gyerekek.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Délután átadták a már korábban meghirdetett, Húsvét című rajzpályázat díjazottjainak a jutalmakat. A három dobogós helyezett mellett számos különdíj is született.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Mindeközben a kemencében pattogó tűzön sült a házi készítésű kenyérlángos.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Sövény Rudolf, a VMSZ önkormányzati jelöltje: „Igyekszünk különböző programokon keresztül gyerekprogramokat létrehozni, gyerekprogramokat szervezni. Ez mellett pedig a falunk kulturális és gazdasági életét is szeretnénk a hajdújárási Rózsa Sándor Civil Szervezeten keresztül felélénkíteni.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

A városon kívüli településeken, elsősorban ott, ahol magyarok élnek, a helyi közösségekre, civil szervezetekre hárul az a szerep, hogy a helyiek életminőségét javító rendezvényeket szervezzenek - mondta Dr. Pásztor Bálint, a VMSZ szabadkai listavezetője: „Nagyon fontos az, hogy a helyi közösségek szervezzenek rendezvényeket, olyan rendezvényeket, amelyek az összetartozást fejezik ki, illetve sugározzák. Itt Hajdújárás arról nevezetes, hogy a Rózsa Sándor Civil Szervezetnek köszönhetően és a helyi közösség vezetőségének köszönhetően egész évben szerveznek olyan rendezvényeket, amelyek az ittenieknek a jókedvét biztosítják. Ma is láthattuk, hogy mennyi hajdújárási gyerek vett részt ezen a rajzpályázaton.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Ez pedig már Palics, ahol a csapadék kis időre szüneteltette a programokat, de amint elállt az eső, a gyermekek újra kiszaladhattak az udvarra és élvezhették a légvárat, de focizhattak és pingpongozhattak is. Sőt, a hangulatot élő zene fokozta.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Vidám nótaszó fogadta stábunkat Palicson. A gyerekekhez hasonlóan az idősebbek is jókedvűen szórakozhattak. Hajdújáráshoz hasonlóan Palicson is közkedvelt volt a légvár.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Góli Csilla három lányával érkezett a családi napra: „Ez egy nagyon érdekes dolog. Szeretjük az ilyen közösségi rendezvényeket, főleg ez a néhány hónap bezártság után a gyerekeknek is jól esik - nekem meg pláne -, hogy nem a számítógép és a tablet előtt ülnek, hanem más gyermekekkel is játszanak egy olyan egészséges dolgot, hogy például fociznak. Nagyon örülök, hogy el tudtunk jönni Palicsra, ide a barátainkhoz és együtt tudunk kint lenni, még, ha esőben is.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Az eseményt évről évre különböző színes programokkal igyekeznek népszerűvé tenni.

Vörös Árpád, a VMSZ palicsi helyi szervezetének elnöke: „A tavalyi év sajnos kimaradt különböző okok miatt, de szeretnénk ezt visszaterelni egy olyan mederbe, hogy évente kétszer, tehát nyár elején - nyár indítónak - és szeptemberben egy nyár zárónak meg tudjuk szervezni.”

A programokon számos vajdasági magyar család kapcsolódott ki, ismerkedett, szórakozott.

családi nap
Hajdújárás
Sövény Rudolf
Vörös Árpád
VMSZ

Most

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.