Ugrás a tartalomra
Pixabay/v-3-5-N-a

Csökkenő tendencia: 2583 újabb koronavírusos beteg

2021.04.17
15:36
2021.04.17
16:49
Forrás
Szerbiai RTV, 021.rs
34 újabb személy veszítette el a harcot a koronavírussal szemben Szerbiában, ugyanakkor tegnaphoz képest kevesebb új fertőzöttet vettek nyilvántartásba.

12 099 tesztből ezúttal 2583 lett pozitív. Továbbra is 7 ezer felett van a kórházban kezelt személyek száma Szerbiában, 228-an mesterséges lélegeztetésre szorulnak. A járvány tavalyi megjelenése óta 5954-en haltak meg hivatalosan a koronavírus következtében. 

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Folytatódik az enyhe csökkenés az újvidéki kórházakban ápolt covid-betegek számát illetően. Jelenleg 360-an szorulnak kezelésre, hárommal kevesebben, mint az előző napon. Három pácienssel kevesebb van lélegeztetésen is, jelenleg 32 beteg kénytelen igénybe venni a lélegeztetőgép segítségét. Az újvidéki covid-páciensek többsége a Vajdasági Klinikai Központban van elhelyezve, számuk 272. 

Pannon RTV

730 új koronavírusos beteget vettek nyilvántartásba egy nap alatt Vajdaságban - jelenti a Vajdasági Közegészségügyi Intézet. Hozzáteszik, enyhe csökkenés jellemző a napi esetszámok esetében, ugyanakkor a járványhelyzet a legtöbb községben és városban továbbra is rendkívüli. A legtöbb fertőzött személynél antigén-gyorsteszttel mutatták ki a vírust, a fertőzöttek többsége pedig a munkaképes, 30-50 éves korosztályból kerül ki. Az aktív esetek száma a tartomány területén csaknem 14 ezer. A legrosszabb a helyzet Újvidéken, Pancsován és Szabadkán, ezeken a helyeken 1000 feletti a jelenleg is beteg személyek száma. 

Pannon RTV

3 millió 55 ezer 7 koronavírus elleni védőoltást adtak be eddig Szerbiában - tájékoztatnak az illetékesek. Az egészségügyi minisztérium közleménye szerint a második dózist már több mint 1 millió 227 ezer személy kapta meg. Szerbiában továbbra is a Pfizer-BioNtech, a Sinopharm, a Szputnyik V és az Astra Zeneca oltása érhető el.

koronavírus-járvány
koronavírus-helyzet
koronavírus-fertőzöttek
koronavírus-áldozat
koronavírus-fertőzés
Szerbia
Újvidék

Most

14:31, Frissítve: 14:37

Megszépült Felsőhegy játszótere

A Felsőhegyi Önkéntes Központ aktivistái felújították a falu játszóterét és annak környékét, így megszépítve és biztonságosabbá téve azt a legkisebbeknek.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.