Ugrás a tartalomra
Pixabay/robertoleecortes

Döntött a válságstáb: hétvégén szinte minden bezár

2021.03.12
13:54
2021.03.12
17:40
Forrás
Szerbiai RTV
Rendkívüli a járványügyi helyzet Szerbiában, további romlás várható, így szigorító intézkedéseket fogadott el a szerbiai válságstáb. Éjféltől lépnek életbe az új rendelkezések.

Ennek értelmében a hétvégén minden bezár az élelmiszerüzleteken, a gyógyszertárakon, a benzinkutak töltőállomásain kívül, és minden hétvégi rendezvényt elhalasztanak Szerbiában.

A válságstáb arról is döntött, hogy a jövő héten is folytatódik az online oktatás a középiskolások esetében, emellett az általános iskolák felsős osztályai is áttérnek erre a típusú oktatási formára. Az alsós általános iskolai tagozatok diákjai esetében nem változik a munkarend.

Arról, hogy a továbbiakban milyen intézkedések várhatók, hétfőn döntenek az illetékesek. Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár elmondta, nem titok, hogy a válságstáb egészségügyi része a most bejelentett korlátozások 14-21 napra való meghosszabbítását támogatná.

Zoran Gojković, tartományi egészségügyi titkár: „Új oltópontok nyílnak. Megállapodás született az Egészségügyi Minisztérium és a helyi önkormányzatok képviselői között, annak érdekében, hogy minél több embernek biztosítsuk az oltás felvételét. Gyakorlatilag - a járványügyi intézkedések betartását kérve mindenkitől - az mindnyájunk legfontosabb feladata, - úgy is fogalmazhatnék, hogy egy akció is -, hogy mindenkit teljes mértékben felszólítsunk arra, hogy oltassa be magát.ֲ”

 

válságstáb
intézkedés
szigorítás
Szerbia
koronavírus
járvány
zárás

Most

20:44, Frissítve: 21:23

Újra a Zvezda a bajnok

Ismét a Crvena zvezda nyerte a szerb labdarúgó Szuperligát. A piros-fehér belgrádi együttes meggyőző 3:1-es győzelmet aratott a Voždovac ellen az utolsó fordulóban.
19:05, Frissítve: 20:19

Tavaszi hangulatban

Tavaszi hangulat volt ma a szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesületben, hiszen ezzel a címmel szerveztek népzenei műsort. Versmondók, citerazenekarok és kórusok mutatkoztak be.
18:20, Frissítve: 20:56

A fantasztikus Fantast

Hétfőn kezdődött és ma ért véget Óbecsén a Fantast nemzetközi zenei vetélkedő. A 9. alkalommal megszervezett eseményen az idén több mint 300 fellépő vett részt, hét ország 49 városából.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.