Ugrás a tartalomra
Pixabay/robertoleecortes

Döntött a válságstáb: hétvégén szinte minden bezár

2021.03.12
13:54
2021.03.12
17:40
Forrás
Szerbiai RTV
Rendkívüli a járványügyi helyzet Szerbiában, további romlás várható, így szigorító intézkedéseket fogadott el a szerbiai válságstáb. Éjféltől lépnek életbe az új rendelkezések.

Ennek értelmében a hétvégén minden bezár az élelmiszerüzleteken, a gyógyszertárakon, a benzinkutak töltőállomásain kívül, és minden hétvégi rendezvényt elhalasztanak Szerbiában.

A válságstáb arról is döntött, hogy a jövő héten is folytatódik az online oktatás a középiskolások esetében, emellett az általános iskolák felsős osztályai is áttérnek erre a típusú oktatási formára. Az alsós általános iskolai tagozatok diákjai esetében nem változik a munkarend.

Arról, hogy a továbbiakban milyen intézkedések várhatók, hétfőn döntenek az illetékesek. Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár elmondta, nem titok, hogy a válságstáb egészségügyi része a most bejelentett korlátozások 14-21 napra való meghosszabbítását támogatná.

Zoran Gojković, tartományi egészségügyi titkár: „Új oltópontok nyílnak. Megállapodás született az Egészségügyi Minisztérium és a helyi önkormányzatok képviselői között, annak érdekében, hogy minél több embernek biztosítsuk az oltás felvételét. Gyakorlatilag - a járványügyi intézkedések betartását kérve mindenkitől - az mindnyájunk legfontosabb feladata, - úgy is fogalmazhatnék, hogy egy akció is -, hogy mindenkit teljes mértékben felszólítsunk arra, hogy oltassa be magát.ֲ”

 

válságstáb
intézkedés
szigorítás
Szerbia
koronavírus
járvány
zárás

Most

20:50

Tartományi támogatás az idegenforgalomra

A Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság, valamint a Vajdasági Fejlesztési Alap kedvezményes hitelekkel támogatja a turisztikával foglalkozókat, előnyben részesítve a női vállalkozókat.
19:47, Frissítve: 19:54

Sorsok, emberek

A Hét Nap közkedvelt sorozatának történeteit tartalmazó könyv jelent meg Perisity Irma tollából. A Szabadkai Városi Könyvtárban tartott bemutató alkalmával a kiadvány illusztrációiból készült képkiállítást is megtekinthetett a közönség.
19:00, Frissítve: 19:06

Legrendezettebb udvar Temerinben

Ismét megszervezték a legrendezettebb udvar elnevezésű kertépítő versenyt Temerinben. Az előző évektől eltérően most községi szinten hirdették meg a pályázatot. Idén több mint húszan mutatták be udvarukat.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.