Ugrás a tartalomra
FOTO TANJUG/TARA RADOVANOVIC/bs

Dr. Kon: A járványnak még lehet második hulláma is

2020.06.09
10:00
2020.09.06
10:25
Forrás
Pannon RTV
Új koronavírus-gócpontok alakultak ki Szerbiában, a Karaburma egyetemista otthonban, továbbá Tutin és Novi Pazar városokban - hívta fel a figyelmet Dr. Predrag Kon.

A járványügyi szakorvos szerint a vírusnak második hulláma is lehet. A vírus megjelent az óvodákban, de problémát jelent, hogy 17 000 egyetemi hallgató tért vissza Belgrádba - emelte ki a szakember. Szerinte a légzőkészülékkel kezelt betegek számának növekedése azt mutatja, hogy a vírus jelenléte nem gyengült.
„Vannak olyan esetek például Belgrádban 15, amelyekről egyszerűen nem tudjuk, honnan fertőződtek meg, ami azt jelzi, hogy a vírus továbbra is kering, de ezek mind egyedi esetek. Mi megvizsgáljuk a további kapcsolatokat, esetleg felfedezve ezek közül a csoportok közül néhányat. Ezek nem nevezhetők gócpontoknak, de a vírus mindenesetre fennáll. De azt sem mondhatjuk, hogy a helyzet teljesen kedvező. Tehát azokon a részeken, ahol nincs jelen a vírus, ott teljesen kedvező, és pontosan ezért végzünk megfigyeléseket, tehát egy olyan bizonytalan helyzeten haladunk át, amely az egész területen jelen volt, egy kedvezőbb helyzetbe, amely még mindig nem áll fenn Szerbia teljes területén.”

A járványügyi szakember szerint egyre biztosabbá válik a koronavírus második hullámának megjelenése az országban. Mégpedig azon egyszerű oknál fogva, hogy a vírus továbbra is terjed a déli féltekén, a fertőzés pedig nagy potenciálját mutatja - tette hozzá.

Dr. Predrag Kon
járvány
koronavírus
második hullám
fertőzés
gócpont
Szerbia
betegek

Most

12:14, Frissítve: 13:28

Újabb támadás történt Jeruzsálemben

Legkevesebb két személy megsérült az óváros közelében történt merényletben, csupán néhány órával azután, hogy egy zsinagógában heten vesztették életüket egy fegyveres támadásban.
11:51, Frissítve: 12:53

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.
11:31, Frissítve: 11:44

Egyre súlyosabb a helyzet Ukrajnában

Elérték céljukat az ukrán hadiipari és energetikai létesítmények ellen intézett rakétacsapások, az orosz erők pedig előrenyomultak az elmúlt nap folyamán Donyeck térségében és Zaporizzsja irányában - állítja az orosz fél.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.