Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Drasztikusan nő a fertőzöttek száma Dél-Bánátban is

2021.09.10
14:32
2021.09.10
16:41
Forrás
Pannon RTV
Torontálvásárhelyen is napról-napra rosszabbodik a járványhelyzet. Leginkább a fiatalok körében terjed a vírus, ennek ellenére nagyon kevesen veszik fel a védőoltást.

Jelenleg a dél-bánáti településen 55 fertőzött van, de ez a szám időről időre változik. Antalfalva községben sem jobb a helyzet.

Az elmúlt egy hónap alatt drasztikusan nőtt a fertőzöttek száma a dél-bánáti Antalfalva községben is. A járványtól senki sem bújhat el. Időset és fiatalt egyaránt veszélyeztet - mondják az orvosok.

Dr. Sorinel Živojin, az antalfalvi Covid-egészségház vezetője: „Sajnos ez a delta törzs még a kisgyermekeket is érinti, vagyis a fiatalokat és az időseket is, mindenkit egyformán. A tünetek enyhébbek, a tünetek nem olyan súlyosak, de sokkal gyorsabban terjednek.”

Nagy gondot okoz a fertőzöttek száma Torontálvásárhelyen is. Ami jellemző, hogy egyre több fiatal betegszik meg.

Szűcs Eszter, egészségügyi nővér, Torontálvásárhely: „A fiatalok nagyon gyengén, kevesen jelentkeznek, ők nem akarják felvenni a védőoltást. Mi ennek az oka, én nem tudom, de különben mennek szórakozni, koncertekre, és a nagyobb születésnapokon, amiket tartanak, fertőződnek meg.”

Dr. Ana Nedeljković, általános orvos, Antalfalva: „Azok a fiatalok jelentkeznek az első dózis felvételére, akik nem fertőzöttek. Általában a 20 és 30 év közöttiekről van szó, a Pfizer vakcináját választják.”

A torontálvásárhelyi és az antalfalvi egészségház illetékesei felkérnek mindenkit, hogy aki csak teheti vegye fel a védőoltást, ezzel is hozzájárulnak a fertőzöttek számának a csökkenéséhez.

Dél-Bánát
dél-bánáti
Torontálvásárhely
koronavírus
koronavírus elleni védőoltás

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.