Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Együttműködési szerződést kötött Törökbecse és Nagykikinda

2020-10-27
20:37
Forrás
Pannon RTV
A kölcsönös szerződést a törökbecsei Városháza dísztermében Saša Maksimović, Törökbecse polgármestere, valamint Nikola Lukač, Nagykikinda polgármestere látta el kézjegyével.

A korábbiakban is létezett együttműködés a két település között, azonban ebben a szerződésben precízebben meghatározták azokat a tevékenységeket, amelyekben a két bánáti település a jövőben szorosabban együttműködik majd.

Mindez hozzájárulhat a gazdasági fejlődéshez, valamint a lakosok jobb életkörülményének megteremtéséhez.

Az idegenforgalom mellett az együttműködés kiterjed majd a kommunális, a sport, a gazdasági és más társadalmi tevékenységekre is.

Egy munkacsoportot is kineveznek, amelynek feladata projekttervek kidolgozása lesz. A projekttervekkel a beruházáshoz szükséges pénzösszegre közösen pályáznak majd.

Törökbecse
Nagykikinda
együttműködés
Saša Maksimović
Nikola Lukač
gazdaság
Bánát

Most

14:33, Frissítve: 14:43

Égető szükség lenne terelőútra Temerinben

Temerin főutcáján folyamatos a személy- és teherforgalom. Elsősorban Újvidék vonzáskörzete miatt nagy az észak-dél irányú forgalom. A település tehermentesítése miatt régóta aktuális kérdés egy kerülőút kiépítése.
14:25

Szabadkára is visszaszivárognak a migránsok

Szabadkára is egyre több migráns tér vissza, és próbálkozik meg ismét nekivágni a magyar határkerítésnek. Amióta legutóbb összeszedték és távolabbi szerbiai befogadóközpontokba szállították el őket, néhány napig nyugalom volt a városban.
13:43

A KKT 100 napja Óbecsén

Száz nap alatt öt ülést tartott az új összetételű községi képviselő-testület Óbecsén. Az eddigi munkát és a koalíciós együttműködést ma sajtótájékoztatón értékelte Kiss Igor, az óbecsei képviselő-testület elnöke.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.