Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Elfogadták a gáz árát korlátozó rendeletet

2022.03.03
18:15
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb kormány elfogadta a gáz árát korlátozó ideiglenes intézkedésről szóló rendeletet arra az esetre, ha a piaci ár ingadozna.

A cél a folyamatos ellátás biztosítása minden fogyasztó számára. A földgázpiacon tapasztalható globális zavar és a földgáz árának Európa-szerte meredeken történt ugrása miatt, valamint a szerbiai piac ellátásbiztonságának, illetve az energiát felhasználó gazdaságnak és polgároknak a védelme érdekében hozta meg a kormány a szóban forgó rendeletet.

Emellett a rendelet célja a földgáznak a piaci zavarok esetén az importból beszerzett, vagy a Szerbiában előállított földgáz árkülönbségeinek kompenzálása – áll a kormány közleményében. A szabályozás az energiaválság következményeinek mérséklése, és a földgáz áremelkedéséből adódó következmények felszámolása érdekében született, hogy ezzel az energiaforrással minden fogyasztó normális ellátása biztosítva legyen.

gáz
ár
korlátozás
szerb kormány

Most

08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.
17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.

Népszerű