Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Első alkalommal tartottak jótékonysági vadászatot Szerbiában

2020-12-27
13:35
2020-12-27
16:56
Forrás
Pannon RTV
Az esemény a topolyai Őzbak Vadászegyesület szervezésében valósult meg. A nevezési díjakból, támogatásokból 475 ezer dinár gyűlt össze, amit az SMA-1 betegségben szenvedő Pál Gajódi Olivér megsegítésére ajánlottak fel.
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Sokan támogatták a jótékonysági fácánvadászatot. Az oromhegyesi Bata Bálintnak ez volt az első vadászata.

„Nagyon jó ötletnek és eseménynek tartok egy vadászatot arra, hogy jótékonysági esemény legyen belőle, így nagyon könnyen össze lehet gyűjteni a környékbeli embereket. A vadászok mindig is egy jobb módú társaság voltak, így pedig tudnak adakozni egy jó célra.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Szerbia első jótékonysági vadászatát egyébként a magyar Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. felkérésére szervezték meg - mondta el Brindza Lajos szervező. Hozzátette, bíznak benne, hogy hagyományt teremtenek, illetve másokat is ösztönöznek a kezdeményezés folytatására.

„Nagyon szeretnénk mi vadászok megmutatni azt, hogy ne csak egy rossz kép alakuljon ki rólunk, ezért szeretnénk a jó oldalunkat megmutatni. Mi is, amikor összefogunk, mindig tudunk segíteni, mindig ott vagyunk, ahol kell. Példa volt erre Dél-Szerbiában is, amikor nemrégiben elveszett a pár, és a vadászok találták meg őket, mert nekik van a legjobb helyismeretük. Nagyon sok mindenben tudnak segíteni. Most itt arra gondoltunk, hogy az összegyűlt pénz, ami befolyik ebből a vadászatból, azt Olivér megsegítésére szánjuk. Gyors számításunk szerint 475 ezer dinár jött össze.”

A jótékonysági vadászatot 51 személy támogatta, fővédnöke pedig Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa volt.

Topolya
vadászat
jótékony
Olivér
Pál Gajódi Olivér
magyar
Magyarország
szabadkai főkonzulátus

Most

10:05

Đoković beérte Federert

Novak Đoković világelső szerb teniszező a 310. hetet kezdte meg a férfi teniszezők ATP világranglistájának az élén, ezzel beérte az eddigi rekorder svájci Roger Federert.
09:53, Frissítve: 10:03

Juhtenyésztés: igen vagy nem?

Elégedetlenek a vajdasági juhtenyésztők, de bíznak abban, hogy a lassanként emelkedő árak miatt a jövőben is érdemes lesz birkák és bárányok tenyésztésével foglalkozni.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.