Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Ferenc pápa: békeínségtől szenved a világ

2022.12.25
16:41
Forrás
Pannon RTV, MTI
Forduljunk Betlehem felé, hiszen Isten fia megszületett értünk és lépjünk ki a lármából, amely érzésteleníti a szívet - mondta Ferenc pápa, aki az áldások erkélyéről, a Szent Péter Bazilikából szólt a hívekhez karácsony napján.

A katolikus egyházfő urbi et orbi áldását adta Rómára és az egész világra. Ferenc pápa fegyverszünetet és békét sürgetett.

Kedves testvéreim Rómában és az egész világon, boldog karácsonyt - kezdte beszédét Ferenc pápa karácsony napján. Jézus egy barlangban, az éjszaka csendjében jött a világra, nem volt szüksége reflektorokra, sem az emberi hangok zajára. Isten fia értünk jött a világra - fogalmazott az egyházfő: „Azért jön, hogy társunk legyen mindennapi életükben, hogy mindenben osztozzon velünk, az örömben és a fájdalomban, a reményben és a nyugtalanságban. Erőtlen gyermekként érkezik, a hidegben születik, szegényként a szegények között. Mindenben szükséget szenved, szívünk ajtaján zörget, hogy melegséget és menedéket találjon. Akárcsak a betlehemi pásztorok, engedjük mi is, hogy elborítson bennünket a fény.”

Ferenc pápa fegyverszünetet és békét sürgetett, hiszen a világban zajló háborúk számos helyen éhínséget, főként ártatlan gyermekek éhezését okozzák: „Az ukrajnai háború tovább rontott a helyzeten, egész népeket téve ki az éhínség veszélyének, különösen Afganisztánban és Afrika szarván. Mint tudjuk, minden háború éhínséget vált ki, és magával az élelmiszerrel is visszaél, fegyverül használva azt. Ezen a napon tanuljunk a béke fejedelmétől, elköteleződve, kezdve a politikai hatalmat gyakorlókon azért, hogy az élelmiszer csakis a béke eszköze legyen.”

Ferenc pápa urbi et orbi áldást adott Rómára és a világra.

Ferenc pápa
karácsony

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:15, Frissítve: 18:25

Palicson is várják a nyuszit

Színes műsorral várta a húsvéti ünnepeket megelőző szombaton az érdeklődőket a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi Magyar Művelődési Központban.
16:15, Frissítve: 18:21

Húsvétváró kiállítás Felsőhegyen

Húsvéti sonka, ünnepi kalács, a tavasz virágai és ünnepkört meghatározó díszes tojások is díszítették mindazok standját, akik részt vettek a felsőhegyi Könyvtár Kör által szervezett Húsvétváró Kiállításon.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.