Ugrás a tartalomra
Alexandra_Koch - illusztráció

Görögországban egy öt tagú szerbiai családról derült ki, hogy koronavírusos

2020.07.14
14:39
Forrás
Blic
Augusztus elsejéig a görög határok biztosan zárva maradnak a szerbiai turisták előtt.

Egy öt tagú szerbiai család fertőződött meg koronavírussal Görögországban - írja a Blic. A családban a három kiskorú gyermek csupán enyhe tüneteket mutatott. Mindannyiukat egy Görögország északnyugati részén fekvő Egyetemi Kórházba szállították.

Korábban az ország közegészségügyi intézete 24 új esetről számolt be. Ebből négyet azonosítottak a határátkelőhelyeken végzett tesztelés során.

Nemrégiben egy 85 tagú szerb turistacsoportnak kellett elhagynia a görög Evia-szigetét, miután egyikük koronavírus-tesztje pozitív lett.

Görögország egyébként július eleje óta nem engedi be az országba a szerb állampolgárságú személyeket a fertőzöttek számának rohamos növekedése miatt. A legfrissebb információk szerint augusztus elsejéig a határok biztosan zárva maradnak a szerb turisták előtt.

koronavírus
Görögország
szerbiai család
utazás
határlezárás
nyaralás

Most

10:26

Mielőtt lemegy a nap

A múlt év egyik romantikus sikerkönyve, az És újra felkel a nap című regény után már Vajdaságban is kapható Pap Éva, író második könyve, a Mielőtt lemegy a nap.
09:50, Frissítve: 09:55

1416-tal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt 82 beteg, és újabb 1416 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu, kiemelve: eddig 4 420 767 embert oltottak be Magyarországon, közülük 2 584 879-en már a második adag vakcinát is megkapták.

Népszerű

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.

Sakálok Királyhalom környékén

A vadászok szerint a helyzet azért is aggasztó, mert a falkákban támadó ragadozók egyre inkább megritkítják a nemes vadállományt.

Mikor nyithatnak a kishatárátkelők?

Folyamatosan melegen tartjuk a témát, rámutatunk a probléma megoldásának fontosságára, de ehhez átcsoportosításokra van szükség – emelte ki Pásztor István a Közügyek stábjának adott interjújában.