Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Gyerekjáték a programozás

2022.03.11
20:22
Forrás
Pannon RTV
Mire jó a robotika?
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A gyors iramú technikai fejlődéshez kíván felzárkózási lehetőséget nyújtani az általános iskolás diákok számára a Magyar Nemzeti Tanács, és a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar közös projektje. A fiatalok robotok segítségével ismerkedhetnek meg a korszerű vívmányokkal.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Egy játékmackó belső szerveit is feltérképezhették a fiatalok egy telefonos applikáció segítségével a zentai Petőfi Sándor Általános Iskolában. Az MTTK hallgatói mutatták be mindezt az érdeklődő gyerekeknek. Gordán Kolos, igazgató, Petőfi Sándor Általános Iskola, Zenta: „Fejlődik a világunk a robotika felé, és nem csak a diákoknak érdekesek ezek a dolgok, hanem nekünk felnőtteknek is. Azt gondolom, hogy lépést kell tartanunk ezzel az üggyel, és ezért örülünk, hogy bennünket, a Petőfi Sándor Általános Iskolát választottak, ahol is részesei lehetünk ennek a jó dolognak.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A diákok számára a robotikát és robotprogramozást népszerűsítő program a magyar kormány támogatásával valósul meg, amelynek keretében a gyerekek egy-egy rövid feladaton keresztül kipróbálhatják magukat, hogy mennyire sikeresek az informatika terén - mondta el a mostani program koordinátora Námesztovszki Zsolt, az MTTK egyetemi tanára. „Körülbelül 500 euró értékű egy ilyen Lego mainstream ev3-as szett. Másrészről a MNT nagyon komoly támogatásával indult el ez a program. Ő biztosít szetteket a továbbiakban, és gyakorlatilag azaz elképzelés, hogy aki elindul és szeretne ezzel foglalkozni, az kölcsönbe kap egy szettet. Egyrészről mi biztosítjuk, hogy ne legyen szakmai akadálya, tehát legyen egy tanár, aki tudja vezetni a munkát, felkészült, másrészről az MNT segítségével elértük azt, hogy ne legyen anyagi akadálya sem, mert tudunk biztosítani pályákat és szetteket az érdeklődő tanulóknak.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A projekt hordozója az e-Régió Civil Szervezet. A tervek szerint a zentai Petőfi Sándor Általános Iskolában műhelymunka keretében folytatódik a robotikával való ismerkedés.

programozás
robotika
Magyar Nemzeti Tanács
MNT
MTTK
Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar
Petőfi Sándor Általános Iskola
Zenta

Most

17:11, Frissítve: 17:23

Haladnak a korral a magyarkanizsai idősek

Ismét az okostelefon használatát ismertetik a magyarkanizsai időseknek, a helyi Felnőttképzők Regionális Hálózatának szervezésében. A 20 órás képzés alatt az alapoktól sajátíthatják el az okostelefon használatát.
15:19, Frissítve: 16:24

Évadnyitó a muzslyai Petőfiben

Másfél órás műsorral ünnepelték tegnap este 75 éves muzslyai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület évadnyitóját. A szakcsoportok bemutatkozása mellett a 16. évadnyitó rendezvény másik célja az új tagok toborzása volt.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.