Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Gyerekjáték a programozás

2022.03.11
20:22
Forrás
Pannon RTV
Mire jó a robotika?
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A gyors iramú technikai fejlődéshez kíván felzárkózási lehetőséget nyújtani az általános iskolás diákok számára a Magyar Nemzeti Tanács, és a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar közös projektje. A fiatalok robotok segítségével ismerkedhetnek meg a korszerű vívmányokkal.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Egy játékmackó belső szerveit is feltérképezhették a fiatalok egy telefonos applikáció segítségével a zentai Petőfi Sándor Általános Iskolában. Az MTTK hallgatói mutatták be mindezt az érdeklődő gyerekeknek. Gordán Kolos, igazgató, Petőfi Sándor Általános Iskola, Zenta: „Fejlődik a világunk a robotika felé, és nem csak a diákoknak érdekesek ezek a dolgok, hanem nekünk felnőtteknek is. Azt gondolom, hogy lépést kell tartanunk ezzel az üggyel, és ezért örülünk, hogy bennünket, a Petőfi Sándor Általános Iskolát választottak, ahol is részesei lehetünk ennek a jó dolognak.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A diákok számára a robotikát és robotprogramozást népszerűsítő program a magyar kormány támogatásával valósul meg, amelynek keretében a gyerekek egy-egy rövid feladaton keresztül kipróbálhatják magukat, hogy mennyire sikeresek az informatika terén - mondta el a mostani program koordinátora Námesztovszki Zsolt, az MTTK egyetemi tanára. „Körülbelül 500 euró értékű egy ilyen Lego mainstream ev3-as szett. Másrészről a MNT nagyon komoly támogatásával indult el ez a program. Ő biztosít szetteket a továbbiakban, és gyakorlatilag azaz elképzelés, hogy aki elindul és szeretne ezzel foglalkozni, az kölcsönbe kap egy szettet. Egyrészről mi biztosítjuk, hogy ne legyen szakmai akadálya, tehát legyen egy tanár, aki tudja vezetni a munkát, felkészült, másrészről az MNT segítségével elértük azt, hogy ne legyen anyagi akadálya sem, mert tudunk biztosítani pályákat és szetteket az érdeklődő tanulóknak.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A projekt hordozója az e-Régió Civil Szervezet. A tervek szerint a zentai Petőfi Sándor Általános Iskolában műhelymunka keretében folytatódik a robotikával való ismerkedés.

programozás
robotika
Magyar Nemzeti Tanács
MNT
MTTK
Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar
Petőfi Sándor Általános Iskola
Zenta

Most

18:18, Frissítve: 18:28

Spanyol Nagydíj - Leclerc a pole pozícióban

A világbajnoki pontversenyt vezető Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája nyerte a Forma-1-es Spanyol Nagydíj időmérő edzését, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd meg az első rajtkockából.

Népszerű