Ugrás a tartalomra

Gyümölcsoltó Boldogasszony napját ünnepli a szerb pravoszláv egyház

2019.04.07
10:40
2019.04.07
10:51
Forrás
Szerbiai RTV, wikipedia
Ez Jézus fogantatásának, illetve a születése hírüladásának főünnepe.

A katolikus egyház ezen a napon emlékezik az angyali üdvözletre, vagyis arra a bibliai történetre, amikor Gábriel arkangyal megvitte Názáretbe Szűz Máriának a megtestesülés örömhírét.

A Gyümölcsoltó Boldogasszony napja a keresztény világ 12 legfőbb ünnepének egyike, örömünnep, amelyet minden évben április 7-én tart a görögkatolikus egyház, napra pontosan kilenc hónappal Jézus születésének napja előtt. A római katolikus egyház ugyanezt az eseményt március 25-én ünnepli.

pravoszláv egyház
Gyümölcsoltó Boldogasszony

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.