Ugrás a tartalomra
Pannnon RTV

Hetvenezren várólistán

2023.01.31
20:32
2023.01.31
20:52
Forrás
Pannon RTV
Csaknem hetvenezren vannak a kórházak várólistáján Szerbiában. Egy komplikált csípő vagy térdműtétre akár 10 évet is várni kell az állami betegellátásban.

Mágneses rezonancia vizsgálatra 2023 végére lehet időpontot kapni, míg egyes kardiológiai beavatkozásokra csak 2024-re. Az egészségügyi intézmények terheltsége igen változó a szakemberek szerint. Megfelelő átcsoportosítással jelentősen rövidülhetnének a várakozási listák.

A Közügyekben bemutattuk az országos helyzetet, majd a Zentai Közkórház igazgatóját kérdeztük arról, miben látja a probléma forrását, és mi lehet szerinte a megoldás.

várólista
Szerbia

Most

17:29, Frissítve: 17:37

Tapasztalatszerző körúton

Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, magyar miniszteri biztos tapasztalatszerzés céljából munkatársaival Belgrádba és Dél-Bánátba látogatott.
16:37, Frissítve: 16:46

A hírös debellácsi nagyvásár

A torontálvásárhelyi híres debellácsi nagyvásár az idén ünnepli 150 éves fennállását. Az első tavaszi vásár nagyon jól alakult, a helyiek és a szervezők szerint rég nem volt ilyen nagy az érdeklődés.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.