Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

„A hittanra sietek ám, Jézus ott téged is vár”

2019-08-25
16:34
Forrás
Pannon RTV
Temerinben ma az egyházközösségbe vezették be azt az 54 kisdiákot, akik egy hét múlva először ülnek iskolapadba.

Még hetet kell aludni - ez hangzik el ma este sok vajdasági családban. A leendő elsősök javában számolják a napokat az iskolakezdésig. Sok helyen már a szünidő utolsó hetén megkezdődnek az iskolaváró programok. Ma Temerinben az egyházközösségbe vezették be azt az 54 kisdiákot, akik egy hét múlva először ülnek iskolapadba.

A temerini Szent Rozália-templom harangjai vasárnap az elsősöket és szüleiket köszöntötték. A gyerekek boldogan mesélték egymásnak, hogyan is készülnek az iskolára.

A szülők is az iskolakezdésről beszélgettek a templomudvarban. Fontosnak tartják, hogy az osztályközösség mellett a gyerekeik részt vegyenek más, a magyar kultúrát és hagyományokat erősítő tevékenységben is.

A helyi egyházközösség sok temerini család életvitelét meghatározza. Csorba Karola, Temerin: „Minden gyerekkel, a mindennapokban is megéljük a hitet. Minden vasárnap jövünk, és ezt fontosnak tartjuk, úgy gondoljuk, hogy a jó Isten kísérete, a Jó Isten gondot visel rájuk.”

A szülők az oltárhoz kísérték gyermekeiket, ahol idősebb társaik is köszöntötték őket. „A hittanra sietek ám, Jézus ott téged is vár” - üzenték a kis nebulóknak.

A temerini egyházközösségben nagy hangsúlyt fektetnek az ifjú nemzedékek nevelésére. Szungyi László, főesperes-plébános, Temerin: „Most, amióta az iskolában van a hitoktatás, annál fokozottabban hangsúlyt kap az, hogy meghívjuk őket a templomba, részt vesznek a szentmisén, és a szülőkkel együtt – lehetőség szerint – utána is találkozunk.”

A temerini egyházközösség legfiatalabb tagjai szeptember másodikán táskaszenteléssel kezdik meg az iskolaévet.

Temerin
egyház
iskolapad
hittan
templom

Most

23:19, Frissítve: 23:34

Az Atlético a címvédőt, a Dortmund a PSG-t verte

Az Atlético Madrid Niguez korai gólja révén előnyből várja a címvédő Liverpool elleni visszavágót a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, míg a Dortmund 2:1-es győzelemmel kezdte a PSG elleni párharcot.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.

Robbanás Újvidéken

A detonáció valamivel 19 óra után a limani piac közelében levő Puskin utcában történt.