Ugrás a tartalomra

„A hittanra sietek ám, Jézus ott téged is vár”

2019.08.25
16:34
Forrás
Pannon RTV
Temerinben ma az egyházközösségbe vezették be azt az 54 kisdiákot, akik egy hét múlva először ülnek iskolapadba.

Még hetet kell aludni - ez hangzik el ma este sok vajdasági családban. A leendő elsősök javában számolják a napokat az iskolakezdésig. Sok helyen már a szünidő utolsó hetén megkezdődnek az iskolaváró programok. Ma Temerinben az egyházközösségbe vezették be azt az 54 kisdiákot, akik egy hét múlva először ülnek iskolapadba.

A temerini Szent Rozália-templom harangjai vasárnap az elsősöket és szüleiket köszöntötték. A gyerekek boldogan mesélték egymásnak, hogyan is készülnek az iskolára.

A szülők is az iskolakezdésről beszélgettek a templomudvarban. Fontosnak tartják, hogy az osztályközösség mellett a gyerekeik részt vegyenek más, a magyar kultúrát és hagyományokat erősítő tevékenységben is.

A helyi egyházközösség sok temerini család életvitelét meghatározza. Csorba Karola, Temerin: „Minden gyerekkel, a mindennapokban is megéljük a hitet. Minden vasárnap jövünk, és ezt fontosnak tartjuk, úgy gondoljuk, hogy a jó Isten kísérete, a Jó Isten gondot visel rájuk.”

A szülők az oltárhoz kísérték gyermekeiket, ahol idősebb társaik is köszöntötték őket. „A hittanra sietek ám, Jézus ott téged is vár” - üzenték a kis nebulóknak.

A temerini egyházközösségben nagy hangsúlyt fektetnek az ifjú nemzedékek nevelésére. Szungyi László, főesperes-plébános, Temerin: „Most, amióta az iskolában van a hitoktatás, annál fokozottabban hangsúlyt kap az, hogy meghívjuk őket a templomba, részt vesznek a szentmisén, és a szülőkkel együtt – lehetőség szerint – utána is találkozunk.”

A temerini egyházközösség legfiatalabb tagjai szeptember másodikán táskaszenteléssel kezdik meg az iskolaévet.

Temerin
egyház
iskolapad
hittan
templom

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.