Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Hogyan zajlik a járművek műszaki vizsgája és regisztrációja a rendkívüli állapot idején?

2020-03-28
16:28
2020-03-28
16:40
Forrás
Pannon RTV
Ugyan Szerbiában jelenleg szünetelnek az adminisztratív ügyek, mint az okmányok kiadása, de a járművek műszaki vizsgáját és regisztrációját el kell végezni – jelentette ki Nebojša Stefanović.

A szerb belügyminiszter elmondta, a 65 évnél idősebbek erre a célra családtagjaikat hatalmazhatják fel.

Azt, hogy ez a gyakorlatban hogyan is működik Szabadkán, Pfeiffer Rolandtól, az egyik műszaki vizsgáztató állomás tulajdonosától kérdeztük meg, ahogyan azt is, hogy a forgalmi engedélyre is vonatkozik-e az okmány hosszabbításának szüneteltetése.

Pfeiffer Roland elmondta: „Ez vonatkozik az autók forgalmi könyvére is, viszont a gépjárműveket be kell jegyeztetni, illetve a levonókat nem a rendőrségen fogják elkapni a polgárok, hanem a műszaki vizsgán. Azok a gépjárművek, amelyek még sohasem lettek bejegyeztetve Szerbiában, például amiket külföldről hoztak be, postai úton kell elküldeni a megfelelő címre. A borítékba bele kell, hogy tegyék a polgárok a telefonszámukat, és pár napon belül értesítik őket, hogy mehetnek felvenni a táblát, illetve a levonót, és a forgalmi könyvet. A 65 évesnél idősebb polgárok esetében egy rokon tudja ezt elvégezni, legyen az a gyerek, vagy a feleség, ha még nem töltötte be a 65 évet, illetve az a személy, akinek felhatalmazása van.”

Szabadka város területén a következő címre kell küldeni a leveleket:

PU Odsek za upravne poslove
Segedinski put 45.
24000 Subotica

gépjármű
bejegyzés
regisztráció
Nebojša Stefanović
Belügyminisztérium
Szerbia
autó
műszaki vizsga
rendkívüli állapot
Szabadka

Most

20:17, Frissítve: 20:27

6:1-re nyert a topolyai TSC

A Szerbiai Szuperliga 27. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén 6:1-re nyert a topolyai TSC a Javor ellen.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.