Ugrás a tartalomra

Idősek a digitális világban

2023.04.08
17:08
2023.04.08
17:49
Forrás
Tanjug
Megtanítják az időseknek, hogyan vehetik igénybe a digitális szolgáltatásokat.

A szerb kormány folytatja a polgárok támogatását a digitális készségek elsajátításában. Ana Brnabić szerb miniszterelnök Bor városába látogatott, ahol nyugdíjasok részesülhettek képzésekben, amelyek során egyebek között azt is megtanulhatták, hogyan tudnak digitális eszközök segítségével vásárolni, vagy hozzáférni az egészségügyi adataikhoz. A szerb kormány legutóbb 2021-ben szervezett hasonló programot, amely több szerbiai települést érintett. A folytatásban most legalább 10 településre látogatnak el. Az elsődleges cél ezúttal, hogy az idősebb polgárok is elsajátítsák a digitális szolgáltatások használatához szükséges készségeket – mondta a szerb miniszterelnök.

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „Ezekkel a képzésekkel leküzdjük a generációk közötti szakadékot. A nyugdíjasklubokban az ifjúsági irodák munkatársai oktatják az idősebb polgárainkat. Új kapcsolatok születnek, és ebből nekünk - mint társadalomnak - sok hasznunk van. Alig várom, hogy ez Szerbia összes többi városában és településén is megvalósuljon és továbbfejlődjön.”

digitalizáció
digitális
idősek
Ana Brnabić

Most

14:04, Frissítve: 14:12

Elhunyt Czakó Gábor, író

A vajdasági gyökerekkel is rendelkező, Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.