Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Ifjúsági termet alakítottak ki a Szabadkai Református Egyházközség pincehelyiségében

2019-10-28
23:23
2019-10-29
17:14
Forrás
Pannon RTV
A termet egy hét alatt újította fel egy 15 fős holland ifjúsági csoport, akik újrabetonozták a padlózatot, falakat festettek és otthonosabbá tették a pincehelyiséget.

Az új ifjúsági teremben vendégelték meg az egyházközösség fiataljai a pincehelyiséget felújítókat. Szalai Ármin szerint a felújított helyiségben szívesen töltik az idejüket a tizenévesek: „Nagy a változás. Az előző terem egy hittanterem volt. Ez a hely egy picit otthonosabbnak tűnik. Egy kicsit kisebb, de szerintem itt jobban összekovácsolódhatunk.

A hangulatvilágítás, a szobanövények és a berendezés is fiatalos - mondta el Harangozó László. A lelkész hozzátette, ez egy olyan hely lesz ahol a fiatalok a kereszténységüket és az ifjúságukat is megélhetik. Kiemelte: „Úgy érzem, hogy Istentől az egy ránk bízott feladat, hogy magvetés legyen a szívünkben, az ifjúság szívében. Bárhova kerülnek a világban ott legyen a szívükben a kereszténység magja. Ezt a termet pedig erre a célra fogjuk használni.”

A lelkipásztor azt is hozzátette, felekezettől függetlenül szívesen látják a fiatalokat. Az új ifjúsági terem egyébként a közeljövőben új ajtót, ablakokat, illetve fűtőtestet is kap.

Szabadkai Református Egyházközség
Harangozó László
ifjúsági

Most

16:48, Frissítve: 17:00

Jövő héten is kánikula lesz

Folytatódik a kánikula a jövő héten is térségünkben - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet honlapján. Tegnap 36,7 Celsius-fokot mértek Budakalászon.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.