Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Így telt a Hajdújárási Szüreti Napok második napja

2022.09.17
18:05
2022.09.17
18:19
Forrás
Pannon RTV
A Hajdújárási Szüreti Napok második napja hagyományosan a motoros felvonulással kezdődik, ez azonban idén az eső miatt elmaradt. A motorosok viszont ennek ellenére sem hagyták ki az eseményt.

Az időtől függetlenül ezen a napon is több gyümölcstermelő mutatta be portékáját, valamint az U19-es Vinogradar és a Proleter futball mérkőzésére is sor került.

Két kerékről négy kerékre váltottak a Hajdújárási Szüreti Napokon a motoros felvonulás résztvevői. A csapadékos időnek köszönhetően nem valósulhatott meg az idei ünnepélyes motoros körút, viszont így is tartalmas időt tölthettek együtt a kétkerekűek kedvelői is.

Gulyás László, alelnök, Old Bikers Vajdasági Motorosklub: A barátság és ismerkedés miatt soha nem tudni, hogy ki mikor fordul be. Még egy darabig itt leszünk. Terveztünk egy motoros körjáratot is, de az idő miatt sajnos nem lesz belőle semmi. Sokan nem is jöttek el motorral, én magam sem. Reggel, amikor indultunk, esett az eső. Úgy voltunk vele, hogy nem ászkolódunk, habár egy motorosnak azt mondják, hogy az eső nem számít, de sajnos most így jött össze a helyzet.

Somogyi Tímea, hajdújárási termelő asztalánál finomabbnál finomabb mustot és almalét találhattak a látogatók. Elmondta, idén az időjárási viszontagságok ellenére is szépen fejlődött a szőlő.

A szárazság ellenére nagyon szépen termett. A csonthéjasok, cseresznye és meggy kevésbé. Szilva is többé-kevésbé. A szőlő szépen termett, nagyon finom must készült az idén.

A hajdújárási Szüreti Napok hosszú múltra, egészen a '60-as évekre tekint vissza, amikor egy fiatal közösség folklór találkozót és más ünnepi eseményeket szervezett.

Kiss János, tanácselnök, Hajdújárás:
Akik ott részt vettek a szervezésben fiatalok, pedagógusok és más aktív emberek, nem tudtak leállni és megszerveztek egy szüreti napot. Ez lassan fejlődött, nőtt. Szinte minden évben meg volt tartva. Mi örököltük ezt a rendezvényt. Fontos az, hogy a következő generációk a jó dolgokat tovább vigyék.

A szombat délutáni programok részeként az U19-es Vinogradar és Proleter Labdarúgó Klub is megmérkőzött.

Hajdújárás
szüreti napok

Most

15:34, Frissítve: 15:41

LeBron került az élre

LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját, ezzel ő lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság történetének legeredményesebb játékosa.

Népszerű