Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina/illusztráció

Indul a házvásárlási pályázat újabb köre

2023.02.27
13:14
2023.03.01
16:43
Forrás
Szerbiai RTV, Pannon RTV
Holnaptól indul az új pályázási kör falusi házak vásárlására Szerbiában. Aki sikeresen pályázik, az 10 ezer euró vissza nem térítendő támogatást kap az államtól.

A szerb vidékfejlesztési miniszter kifejtette, a szerb kormány 500 millió dinárt különített el fiatalok falusi házvásárlására.

Milan Krkobabić hozzátette, hogy júniustól 10 ezer euróval támogatják a fiatal vállalkozókat is. Ez a segítség eszközvásárlásra vonatkozik - magyarázta.

Ami a falusi házvásárlás feltételeit illeti, azok változatlanok. A házasok és az egyedülállók is jelentkezhetnek, de még van néhány elvárás - részletezte az illetékes tárcavezető.

Milan Krkobabić, vidékfejlesztési miniszter, Szerbia: „A pályázónak 45 évnél fiatalabbnak kell lennie, legalább három éve kell, hogy szerb állampolgár legyen. Ami fontos, hogy ne legyen a nevén más ingatlan, például lakás vagy ház, azonban rendelkezhet mezőgazdasági területtel. Ez a feltétel a közös háztartásban élő fiatal gazdákra vonatkozik. Ezáltal pedig meglesz a lehetőségük arra, hogy függetlenek legyenek és tető legyen a fejük felett.”

házvásárlás
pályázat
házvásárlási támogatás
Milan Krkobabić

Most

15:20, Frissítve: 16:28

Később érik a feketicsi meggy

A szokásosnál hidegebb és csapadékosabb időjárás miatt a termés is károsodhat. A termelők szerint a gyümölcsöt az alacsony felvásárlási ár miatt nem érdemes eladni, ezért feldolgozva próbálják értékesíteni.
13:43, Frissítve: 13:53

Kétnyelvű zenés irodalmi est Pancsován

Petőfi 200 Zmaj 190 címmel tartottak kétnyelvű zenés irodalmi estet a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben. Kicsik és nagyok együtt ünnepelték az évfordulókat.

Népszerű