Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ingyen tankönyvek mindenkinek?

2023.09.18
11:08
2023.09.18
13:59
Forrás
Szerbiai RTV
Van jogi alapja annak, hogy minden gyermek ingyenes tankönyvet kapjon Szerbiában, jelentette ki Brankica Janković.

Legyenek ingyenesek a tankönyvek minden szerbiai diáknak, ne csak a belgrádiaknak - hívta fel a figyelmet Brankica Janković a szerb közmédia műsorában. Az esélyegyenlőségért felelős biztos a téma kapcsán azt hangsúlyozta, hogy minden gyereknek joga van az ingyenes tankönyvekhez. Ezzel kapcsolatban az illetékesek egyébként már küldtek ajánlást a minisztériumnak. Janković üdvözölte a kormánynak azt a döntését, amely lehetővé teszi, hogy a fogyatékossággal élő és az anyagilag hátrányos helyzetű családok gyerekei ingyen hozzájussanak a tankönyvekhez.

Brankica Janković, esélyegyenlőségért felelős biztos: „Azt gondolom, hogy eljutunk az önkéntességig és a hajlandóságig ezzel kapcsolatban. Már idén kezdjük el ezt a tevékenységet, hogy jövőre ez egyszerűen ne legyen téma. Mert biztosan lehetséges minden gyerekünknek tankönyvet biztosítani. Ha pedig ez nem működne, akkor vagyunk itt néhányan, néhány szülő az iskolából, akik lemondhatnak a tankönyvekről, és odaadhatják olyanoknak, akiknek sokkal nagyobb szükségük van rá.”

tankönyv
ingyen
Brankica Janković

Most

15:50, Frissítve: 17:53

102-en vették át kollégiumi kulcsaikat

Összesen 102 elsőéves hallgató írta alá a beköltözési szerződést az Újvidéki Európa Kollégiumban. Ünnepi műsor is volt. Fremond Árpád az MNT elnöke az itthoni ösztöndíjlehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.