Ugrás a tartalomra
vércukorszintmérés
Pannon RTV

Ingyenes szűréseket végeznek Magyarkanizsán

2018-04-10
11:47
2018-04-10
14:59
Forrás
Pannon RTV
Egészséget mindenkinek elnevezéssel ismét ingyenes szűrésekkel készült a Magyarkanizsai Egészségház az egészségügyi világnap alkalmából. Több 100 érdeklőt vártak a község egészségügyi központjaiban.

Ingyenes vércukorszint- és vérnyomásmérés is volt a Magyarkanizsai Egészségházban. Nagy József fontosnak tartja a szűrővizsgálatokat, ám ilyen jellegű akción most vesz részt először. „Eddig nem ellenőriztem, csak most hallottam a rádióban, hogy ez ma van Magyarkanizsán, úgy gondoltam, eljövök, megnézem. A vérnyomásom most magas, ennyi még nem is volt, 170. Azt mondták, fél óra múlva jöjjek vissza, a cukor jó. Én másnak is azt mondom, hogy megéri eljönni, időt kell rá szakítani, de mindenki a saját érdekében teszi, úgy gondolom.”

Az ingyenes vizsgálatokkal hívják fel a figyelmet az egészség fontosságára.

vérnyomásmérés

Gyólai Karolina, igazgató, Egészségház, Magyarkanizsa: „A magyarkanizsai Egészségház a mai napon előadásokkal prevencióra, tehát megelőző vizsgálatokra fordítja újra a figyelmet. Vérnyomásméréssel, illetve vércukorszintméréssel próbálunk ezen a napon megemlékezni, és ez mellett Horgoson, mivel a belgyógyász ott tartózkodik, még EKG-vizsgálatokat is szerveztünk.”

Az akcióknak köszönhetően a községben egyre többen érkeznek a szűrésekre.

Magyarkanizsa
egészség
szűrés

Most

22:29

Megrengett a Mars

Az űrkutatás történelmében először rögzített marsrengést a NASA Inshight nevű űrszondája a Mars felszínén. Ez volt az első alkalom, hogy egy másik bolygó rengését rögzíthették a tudósok.

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.