Ugrás a tartalomra
Pixabay/fernandozhiminaicela

Ismét kétszáz felett az újabb koronavírusos Szerbiában

2020-10-17
15:36
Forrás
blic.rs
Két személy elvesztette a harcot a koronavírus szövődményeinek következtében, míg 227 újabb tesztelt esetében regisztrálták a fertőzést - ezek az elmúlt 24 óra adatai.

Ezúttal 5456 tesztet végeztek el a szakemberek, ebből lett ismét kétszáz feletti a napi szám. A hivatalos adatok szerint 22 ember szorul mesterséges lélegeztetésre, ők életveszélyes állapotban vannak. Az elmúlt három napban egyébként 200 felett volt a napi fertőzött-szám Szerbiában, ezért a válságstáb tegnap ajánlottá tette a maszkviselést nyílt térben, továbbá a helyi gyülekezések korlátozására szólította fel az önkormányzatokat. A legtöbb új beteget Belgrádban, Kragujevacon és Valjevóban veszik nyilvántartásba. 

Szerbia
koronavírus
koronavírus-járvány

Most

19:51, Frissítve: 19:59

Koronavírus-járvány Európában

A koronavírus-járvány lassítása érdekében Lengyelországban zárva tartják a temetőket, Olaszországban naponta mintegy ezren kerülnek kórházba, meghosszabbították a szükségállapotot Csehországban, gyorsult a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában.
18:26, Frissítve: 20:10

Mini-Schengen online csúcs

Három témakörben tartott virtuális találkozót Aleksandar Vučić szerb államfő, Edi Rama albán kormányfő és Zoran Zaev észak-macedón miniszterelnök.
15:51, Frissítve: 17:34

1545-tel nőtt a fertőzöttek száma Szerbiában

Újra negatív rekordot döntött a napi új fertőzöttek száma Szerbiában, Szabadkán is emelkedett a kórházban kezelt koronavírusos páciensek száma, Vajdaság területén pedig 212 újabb koronavírusos beteget regisztráltak.

Népszerű