Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Janković: Értelmetlen a tézis, miszerint az omikron olyan enyhe, hogy mindenkinek meg kell fertőződnie

2021.12.27
18:58
2022.01.05
08:22
Forrás
Szerbiai RTV
Az a tézis, miszerint az omikron vírusvariáns olyan enyhe koronavírusos megbetegedést okoz, hogy mindannyian meg kell fertőződnünk, értelmetlen - nyilatkozta Srđa Janković a szerb közmédiában.

Az immunológus kijelentette, a válságstáb orvosi része nem ért egyet a szervezett újévvárások megtartásával. A koronavírus minden válfaja eltérő klinikai képet okoz, a tünetmentestől a halálos kimenetelűig - részletezte Janković. Hozzátette, az omikron sokkal fertőzőbb, mint az ezt megelőző variánsok. A válságstáb orvosi része továbbá arról sem mond le, hogy a védettségi igazolásokat a nap 24 órájára bevezessék. Kivéve az élelmiszerboltokat, a gyógyszertárakat és a benzinkutakat - magyarázta a szakember.

Srđa Janković
vírusvariáns
válságstáb
omikron

Most

12:57, Frissítve: 13:05

Migránsügyben a helyzet változatlan

Tele van az erdő migránsokkal Szabadka külvárosában, a magyar határhoz közeli Makkhetes városrészben. A helyiek be sem mernek menni az egykor népszerű, hatalmas kirándulóhelyre.
11:56

Casper Ruud harmadik a világranglistán

A norvég Casper Ruud a szöuli negyeddöntős búcsúja után a másodikról a harmadik helyre csúszott vissza a férfi teniszezők világranglistáján, melyet a spanyol Carlos Alcaraz vezet.
11:41, Frissítve: 11:48

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.