Ugrás a tartalomra

Janković: Értelmetlen a tézis, miszerint az omikron olyan enyhe, hogy mindenkinek meg kell fertőződnie

2021.12.27
18:58
2022.01.05
08:22
Forrás
Szerbiai RTV
Az a tézis, miszerint az omikron vírusvariáns olyan enyhe koronavírusos megbetegedést okoz, hogy mindannyian meg kell fertőződnünk, értelmetlen - nyilatkozta Srđa Janković a szerb közmédiában.

Az immunológus kijelentette, a válságstáb orvosi része nem ért egyet a szervezett újévvárások megtartásával. A koronavírus minden válfaja eltérő klinikai képet okoz, a tünetmentestől a halálos kimenetelűig - részletezte Janković. Hozzátette, az omikron sokkal fertőzőbb, mint az ezt megelőző variánsok. A válságstáb orvosi része továbbá arról sem mond le, hogy a védettségi igazolásokat a nap 24 órájára bevezessék. Kivéve az élelmiszerboltokat, a gyógyszertárakat és a benzinkutakat - magyarázta a szakember.

Srđa Janković
vírusvariáns
válságstáb
omikron

Most

18:13, Frissítve: 18:20

Ronaldo 1200. mérkőzése

Cristiano Ronaldo a futballtörténelem első férfi mezőnyjátékosaként 1200. mérkőzését játszotta péntek este, amikor pályára lépett szaúdi csapata, az al-Naszr bajnokiján az al-Rijád ellen - írta szombaton az IFFHS.
17:48, Frissítve: 17:59

Ónos eső, csúszós utak

Ónos esőre figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Jelentésük szerint Szerbia északi és nyugati részén fordulhat elő vasárnap vegyes formájú csapadék.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.