Ugrás a tartalomra

Janković: Míg a vírus szaporodhat az oltatlanok közt, jöhetnek újabb mutációk

2021.11.30
09:21
Forrás
Tanjug
Napok kérdése, hogy az omikron nevű koronavírus-variáns Szerbiában is megjelenjen - ezt mondta a Niši Klinikai Központ aneszteziológusa, Radmilo Janković.

Mivel nincs elég információnk arról, hogy az új vírustörzs mutációi hogyan hatnak majd a fertőzés terjedésére és milyen klinikai képet idézhetnek elő, továbbá azt sem tudjuk, hogy a rendelkezésre álló védőoltások hatásosnak bizonyulnak-e vagy sem, ezért mindenképpen komolyan kell venni a helyzetet - tett hozzá a szakember. Úgy véli, mindaddig, amíg a koronavírus gond nélkül terjedhet és elszaporodhat az oltatlanok között, akik szerinte a legérzékenyebbek a fertőzésre, addig megjelenhetnek új mutációk is. Janković szerint amennyiben a világ populációjának több mint 70 százaléka be lenne oltva, kisebb eséllyel alakulnának ki mutációk.

Radmilo Janković
omikron
koronavírus
koronavírus elleni védőoltás

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:29, Frissítve: 20:24

Rekordturizmus

Az a 2 millió 100 ezer turista, aki az elmúlt évben Szerbiába látogatott egy érdekes és elsősorban biztonságos országba érkezett - mondta Belgrádban Aleksandar Vučić.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.