Ugrás a tartalomra
TANJUG/GALENIKA

A járvány nem múlt el, egyes országrészekben újabb erőre kapott

2020.06.10
10:41
2020.06.10
11:56
Forrás
Szerbiai RTV
Az immunológus úgy véli, a kisebb gócpontokkal is el tudunk bánni, ha óvatosak vagyunk.

Visszatérhetnek Szerbia egyes részein a koronavírus miatt korábban bevezetett korlátozások, hívta fel a figyelmet Srđa Janković immunológus. A járvány második hullámára megvan az esély, a vírus továbbra is jelen van az országban. A szakértő szerint azonban, megfelelő védelem mellett, ha lesz is második hullám, sok apróra bonthatjuk, és külön-külön is leküzdhetjük. Az immunológus hozzátette, a vírus továbbra is gyenge jelenlétet mutat az országban, azonban fontos az óvintézkedések betartása, valamint a fizikai távolság fenntartása.

Srđa Janković, immunológus: „Nagyon fontos figyelmet fordítani a megelőző intézkedésekre. Az általunk tett ajánlások továbbra is hatályban vannak, még akkor is, ha már nincsenek olyan korlátozó intézkedések, amelyek a járvány első szakaszában voltak. Ezért továbbra is óvatosnak kell lennünk, és minél inkább tartsuk be az egymás közti fizikai távolságot.”

koronavírus
járvány
gócpont
második hullám
Szerbia
Srđa Janković
immunológus

Most

12:14, Frissítve: 13:28

Újabb támadás történt Jeruzsálemben

Legkevesebb két személy megsérült az óváros közelében történt merényletben, csupán néhány órával azután, hogy egy zsinagógában heten vesztették életüket egy fegyveres támadásban.
11:51, Frissítve: 14:09

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.