Ugrás a tartalomra
TANJUG/TARA RADOVANOVIC/bs

A járványügyi intézkedések ellen tüntettek Belgrádban

2021.03.21
07:52
2021.03.21
09:22
Forrás
Vajdaság MA, Szerbiai RTV
A Száva téren, a Stefan Nemanja szobor körül több száz ember járta szombat este az užicei kólót a szerb kormány járványügyi szigorításai elleni tiltakozás jeléül.

A Szabad Európa Rádió tájékoztatása alapján a szervezők nem ismertek, a gyülekezésnek pedig a Tüntetéssel a globalizmus és a koronadiktatúra ellen nevet adták. A tiltakozóknak csak kisebb része viselt maszkot, és egyebek mellett azt is kiabálták, hogy „Éljen a szabadság!”, „Pfuj válságtörzs!”. Sokan transzparenseket is a magasba emeltek, amelyeken az állt, hogy „Állítsuk meg a covid-terrort!”. A tüntetésen néhány beszéd is elhangzott, amelyek tagadták a vírussal és a védőoltásokkal kapcsolatos állításokat.

TANJUG/TARA RADOVANOVIC/bs

Aleksandar Stijačić, a belgrádi mentőszolgálat orvosa nem érti ezt a hozzáállást. Mint mondja, elenyésző a más betegségekkel jelentkezők száma a naponta segélyt kérő koronavírussal fertőzöttekéhez képest.

„A helyzet egyáltalán nem fényes. Egyszerűen fogalmazva belepusztulunk mi itt, a sürgősségin és a többi orvos is. Őszintén szólva csalódott vagyok amiatt, ami nálunk történik. Mi kint vagyunk a terepen, és látjuk, mi történik a városban. Nem értem, mire szolgál ez a kólótáncolás, ez a makacs dac és viccelődés. Ezeknek az embereknek el kellett volna jönniük a Fertőző Klinikára éjjel, hogy lássák, mi ott a helyzet. Ott olyan jelenetek vannak, mint a partizán filmekben látható kórházakban szokott lenni, tragédia, ami ott van. Szegény emberek, akik ott várakoznak, sok beteg. 140-150 hívásunk volt, magam sem tudom, pontosan mennyi volt.”

tüntetés
Belgrád
COVID-19
intézkedés

Most

11:24, Frissítve: 11:29

Megemlékezés a Sárga háznál

80 évvel ezelőtt a szabadkai Sárga ház épülete igazságtalanságok és kínzások helyszínévé vált - hangzott el a ma megtartott koszorúzáson.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.