Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Jótékonysági bál az adahatári iskola felújításáért

2021.08.26
07:18
2022.05.12
09:36
Forrás
Pannon RTV
Az adahatári iskola félhomályában szerdán már a kora esti órákban jótékonysági céllal szólt a nóta. Idén nyolcadik alkalommal szervezte meg az Adahatár Tanyabarátok Egyesülete a már hagyományossá vált vigasságot.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Gyorsan megtelt a táncparkett és dalra fakadt a vendégsereg az iskola felújítására rendezett bálon.

Horti Krisztina Szegedről érkezett a mulatságra.

„Itt egy nagyon szép múzeum készült, és ebben a múzeumban többek között az én dédnagymamámnak a dolgai is ki vannak állítva, ezért fontosnak tartom, hogy ezt fenn tudják tartani, és minél több ember ezt megláthassa.”

A több mint 200 fős vendégsereg között akadtak évről évre visszalátogató vendégek is, mint amilyen Bilicki László, aki igazi adahatári lokálpatriótának tartja magát.

„Öregapám 1889 óta adahatári lakos, ő már idejárt iskolába, ide járt apám, ide jártam én is, ide járt a lányom is. Sajnos aztán az iskolát becsukták.”

Az idén nyolcadik alkalommal megszervezett jótékonysági bál ötletét az Adahatár Tanyabarátok Egyesülete karolta fel, akik több éve mindent megtesznek azért, hogy a régi időket örökül hagyó iskolát teljes pompájában adják át a jövő nemzedékének.

Sárvári Norbert, elnök, Adahatár Tanyabarátok Egyesülete: „Tombola által a bevételből gyűjtünk eszközöket, illetve más célja is van a rendezvénynek, ez pedig az, hogy felelevenítsük a hagyományos vajdasági, igazi tanyasi, hagyományos sátras lakodalmi hangulatot, valamint, hogy az innen elszármazottaknak, környékbelieknek legyen egy szórakozási lehetőségük. Összekötöttük a kellemest a hasznossal.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A Felsőhegyhez tartozó tanyavilág alig 60 fős közössége mindent megtesz annak érdekében, hogy az 1883-ban épült egykori iskola a község egyik turisztikai látványossága legyen, ebben nyújt partneri támogatást a zentai önkormányzat.

Czegledi Rudolf, polgármester, Zenta: „A zentai önkormányzat számára egy kellemes feladat, amikor egy ilyen civil szervezetet támogat, ami egy most már műemlékké nyilvánított adahatári iskolát mentett meg az enyészettől, hiszen ezzel a történelmi örökségünket tartjuk és védjük meg. A jövőben is támogatni szeretnénk ezt a civil szerveztet.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A szervezők a nagy népszerűségnek örvendő rendezvényt igyekeznek a jövőben is minden évben megtartani.

jótékonysági bál
Adahatár

Kapcsolódó tartalmak

Most

10:22, Frissítve: 10:27

Három emlékfát ültettek

Hagyományőrzés céljából a három testvértelepülés Kunszentmiklós, Nagyvázsony és Székelykeve elhatározták, hogy három emlékfát ültetnek a székelykevei tájház udvarába.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.