Ugrás a tartalomra
A zentai gimnázium
gimnazija-senta.rs

Kémia- és biológiaversenyre vár jelentkezőket a Zentai Gimnázium

2018-10-19
15:01
2018-10-19
19:06
Forrás
Pannon RTV
A megmérettetésre kétfős csapatok jelentkezését várják. A két fordulóból álló versenyek témája a víz, és azon belül is a Tisza folyó lesz.

A Zentai Gimnázium első alkalommal szervezi meg a Máriás Vilmos Kémiaversenyt és a Fábri Géza Biológiaversenyt. A megmérettetésre kétfős csapatok jelentkezését várják. A két fordulóból álló versenyek témája a víz, és azon belül is a Tisza folyó lesz.

Ujházi Éva, igazgató, Zentai Gimnázium: „2018 november 17-én délelőtt fél tízkor lesz a biológiaverseny, ami Fábri Géza tanár úr nevét viseli, és a kémiaverseny, ami pedig Máriás Vilmos tanár úr nevét viseli. Azért döntöttünk így, mert intézményünk több mint 140 éves. Olyan jeles tanárok tanítottak és tanítanak most is az intézményben, akikre aztán a későbbi generációk mindig büszkék lehetnek, és szívesen emlékeznek vissza rájuk.”

Zenta
gimnázium
kémiaverseny
biológiaverseny
Tisza
Ujházi Éva

Most

23:12, Frissítve: 23:24

Szerbia nyerte az Acropolis kupát

Szerbia férfi kosárlabda-válogatottja nyerte meg Athénban az Acropolis kupát, miután a döntőben hosszabbítás után 85-80-ra legyőzte a házigazda Görögország csapatát.
22:27, Frissítve: 22:44

Ismét erdőtűz pusztít Gran Canaria szigetén

Mintegy négyezer embert kellett kitelepíteni a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canarián tomboló erdőtűz miatt – közölte a Kanári-szigetek elnöke vasárnapi rendkívüli sajtótájékoztatóján.
22:04

Százezrek tüntettek békésen Hongkongban

Több százezren tüntettek békésen vasárnap Hongkongban, azt mutatva, hogy a mozgalom továbbra is széles támogatást tud maga mögött a nemzetközi repülőtér működését megbénító ülőtüntetés után is.
21:35, Frissítve: 21:41

Kiirtotta családját egy orosz tizenéves

Meggyilkolta családjának öt tagját, majd önmagával is végzett egy tizenéves a Volga-menti Uljanovszk megye Patrikejevo falujában - jelentették vasárnap orosz hírügynökségek.
16:10, Frissítve: 16:48

Dinnyét vegyenek!

A közkedvelt nyári gyümölcs kilóját a szabadkai tejpiacon már 15 dinárért is meg lehetett vásárolni a hétvégén. Vasárnap rengeteg friss terméket kínáltak az árusok, de vásárolókból sem volt hiány.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.