Ugrás a tartalomra
A zentai gimnázium
gimnazija-senta.rs

Kémia- és biológiaversenyre vár jelentkezőket a Zentai Gimnázium

2018-10-19
15:01
2018-10-19
19:06
Forrás
Pannon RTV
A megmérettetésre kétfős csapatok jelentkezését várják. A két fordulóból álló versenyek témája a víz, és azon belül is a Tisza folyó lesz.

A Zentai Gimnázium első alkalommal szervezi meg a Máriás Vilmos Kémiaversenyt és a Fábri Géza Biológiaversenyt. A megmérettetésre kétfős csapatok jelentkezését várják. A két fordulóból álló versenyek témája a víz, és azon belül is a Tisza folyó lesz.

Ujházi Éva, igazgató, Zentai Gimnázium: „2018 november 17-én délelőtt fél tízkor lesz a biológiaverseny, ami Fábri Géza tanár úr nevét viseli, és a kémiaverseny, ami pedig Máriás Vilmos tanár úr nevét viseli. Azért döntöttünk így, mert intézményünk több mint 140 éves. Olyan jeles tanárok tanítottak és tanítanak most is az intézményben, akikre aztán a későbbi generációk mindig büszkék lehetnek, és szívesen emlékeznek vissza rájuk.”

Zenta
gimnázium
kémiaverseny
biológiaverseny
Tisza
Ujházi Éva

Most

22:00

Tragédiák a túlzsúfolt Mount Everesten

Három indiai hegymászó halt meg a Mount Everesten (Csomolungma) az elmúlt napokban, és ezzel hétre emelkedett az idei, tavaszi mászószezon halálos áldozatainak száma – közölték a nepáli hatóságok.
20:09, Frissítve: 20:18

Az egész világon felborult az időjárás

Kettéhasadt Chilében a hatalmas Dél-patagóniai jégmező - a tudósok szerint ez arra figyelmeztet, hogy a klímaváltozás hatása még a korábbi feltételezésekhez képest is sokkal súlyosabb.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.