Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Kétéves haladékot kaptak a parlamenttől az örökös egyetemisták

2019-09-19
19:24
Forrás
Szerbiai RTV
A felsőoktatásról szóló törvényt ma módosították.

Ennek értelmében azoknak az egyetemi és főiskolai hallgatóknak, akik 2005. szeptember 10-e előtt iratkoztak be a régi program szerint, a 2020/2021-es tanév végéig kell befejezniük tanulmányaikat. Az érintett diákoknak már kétszer hosszabbították meg a diplomázás határidejét, emiatt pedig évek óta kell párhuzamosan működtetni az országban a két oktatási rendszert, vagyis a régit és az új, bolognait. Mladen Šarčević oktatási miniszter a mai, parlamenti szavazás előtt azt mondta, senkit sem fosztottak meg a tanuláshoz való jogától, de ennek a hosszabbításnak pedagógiai üzenete is van.

felsőoktatási törvény
egyetemisták
Mladen Šarčević

Most

21:20, Frissítve: 21:39

Sólymos László a Most-Híd új elnöke

Sólymos Lászlót, a Most-Híd korábbi alelnökét választották pártelnöknek a szlovák-magyar vegyespárt mai füleki kongresszusán - jelentette be a párt Facebook profilján.
20:56, Frissítve: 22:05

Irány a világűr!

Közép-európai idő szerint 21 óra 22 perckor lövik ki az Elon Musk által alapított SpaceX űrhajóját a NASA Kennedy Űrközpontból, a floridai Canaveral-ból.
19:37, Frissítve: 20:28

Teljes a káosz Minneapolisban

A hét elején történt rendőri brutalitás miatt utcai zavargások törtek ki. Minnesota állam kormányzója, Tim Waltz a Nemzeti gárda legmagasabb szintű mobilizációját rendelte el.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.