Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Köldökzsinór program

2018-06-13
12:55
2018-06-13
18:02
Forrás
Pannon RTV
Kevés ennyire népszerű, sokakhoz eljutó támogatási intézkedése volt eddig Magyarország kormányának, mint amilyen a családokat felkaroló program, nyilatkozta a Szabadkai Magyar Rádiónak Novák Katalin.

A magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hozzátette: az eddig igényelt anyasági támogatás és babakötvény tíz százalékát Vajdaságból kérelmezték. Az anyaországi köldökzsinór program 2018 eleje óta a külhoni magyarok számára is elérhető, és nagy népszerűségnek örvend a határon túli kettős magyar állampolgárok körében.

Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Magyarország: „Teljes egészében eddig, 4500-an, majdnem 4600-an igényelték az anyasági támogatást, babakötvényt is több mint 4 ezren kötöttek, és ha Vajdaságot nézzük, akkor ott már 461-en igényelték az anyasági támogatást, babakötvényt pedig 456-an igényeltek. Tehát azt hiszem, hogy igen büszkék lehetnek a vajdaságiak is arra, hogy igen jól értesültek, és, hogy születnek ott is a magyar kisbabák a Vajdaságban szerencsére.”

Novák Katalin

Most

Népszerű

nő babakocsival, kisgyerekkel

Változik a családtámogatás rendszere Vajdaságban

A tartományi kormány megszüntette a harmadik gyermek után járó támogatást Vajdaságban, mivel a 2017.december 24-e után született gyermekek után ezentúl a szerb kormány folyósítja a támogatást.

Elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV munkatársa

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV magyarkanizsai tudósítója, Aranytoll-díjas újságíró, kedves kollégánk. Tegnap töltötte be 65. életévét és vonult nyugdíjba.
Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.
Budai Dániel

Meghalt a 15 éves Budai Dániel

A szabadkai fiú az egyik belgrádi gyermekkórházban töltötte utolsó perceit. Budai Dánielnek szív- és tüdőátültetésre lett volna szüksége, amiről korábban a Pannon RTV is beszámolt.