Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Köldökzsinór program

2018-06-13
12:55
2018-06-13
18:02
Forrás
Pannon RTV
Kevés ennyire népszerű, sokakhoz eljutó támogatási intézkedése volt eddig Magyarország kormányának, mint amilyen a családokat felkaroló program, nyilatkozta a Szabadkai Magyar Rádiónak Novák Katalin.

A magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hozzátette: az eddig igényelt anyasági támogatás és babakötvény tíz százalékát Vajdaságból kérelmezték. Az anyaországi köldökzsinór program 2018 eleje óta a külhoni magyarok számára is elérhető, és nagy népszerűségnek örvend a határon túli kettős magyar állampolgárok körében.

Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Magyarország: „Teljes egészében eddig, 4500-an, majdnem 4600-an igényelték az anyasági támogatást, babakötvényt is több mint 4 ezren kötöttek, és ha Vajdaságot nézzük, akkor ott már 461-en igényelték az anyasági támogatást, babakötvényt pedig 456-an igényeltek. Tehát azt hiszem, hogy igen büszkék lehetnek a vajdaságiak is arra, hogy igen jól értesültek, és, hogy születnek ott is a magyar kisbabák a Vajdaságban szerencsére.”

Novák Katalin

Most

21:29, Frissítve: 21:37

Nagyon komolyan romlik a föld minősége

Az elsivatagosodást bemutató világatlasz új kiadása szerint a népességnövekedés és a fogyasztási szokások változása minden korábbinál nagyobb nyomást gyakorolnak a Föld természeti erőforrásaira.
20:34, Frissítve: 20:42

Indul a Vajdaság Vizei regatta

Már május elején beteltek a helyek a jubiláris 10. Vajdaság Vizei regattára, amelyet június 22-e és július 1-je között tartanak meg.
20:15, Frissítve: 20:24

Aranyérmes a magyar férfi kardcsapat

A magyar férfi kardcsapat aranyérmet nyert az újvidéki Európa-bajnokság csütörtöki zárónapján, miután a fináléban 45-33-ra legyőzte az olasz együttest.
19:05

Đoković a bolgár Dimitrovot verte

Novak Đoković megnyerte nyolcaddöntős mérkőzését is az angliai Queensben megrendezett füves pályás tenisztornán, miután két szettben legyőzte a bolgár Grigor Dimitrovot.

Népszerű

Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.