Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Köldökzsinór program

2018-06-13
12:55
2018-06-13
18:02
Forrás
Pannon RTV
Kevés ennyire népszerű, sokakhoz eljutó támogatási intézkedése volt eddig Magyarország kormányának, mint amilyen a családokat felkaroló program, nyilatkozta a Szabadkai Magyar Rádiónak Novák Katalin.

A magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hozzátette: az eddig igényelt anyasági támogatás és babakötvény tíz százalékát Vajdaságból kérelmezték. Az anyaországi köldökzsinór program 2018 eleje óta a külhoni magyarok számára is elérhető, és nagy népszerűségnek örvend a határon túli kettős magyar állampolgárok körében.

Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Magyarország: „Teljes egészében eddig, 4500-an, majdnem 4600-an igényelték az anyasági támogatást, babakötvényt is több mint 4 ezren kötöttek, és ha Vajdaságot nézzük, akkor ott már 461-en igényelték az anyasági támogatást, babakötvényt pedig 456-an igényeltek. Tehát azt hiszem, hogy igen büszkék lehetnek a vajdaságiak is arra, hogy igen jól értesültek, és, hogy születnek ott is a magyar kisbabák a Vajdaságban szerencsére.”

Novák Katalin

Most

15:10

A Zijin Mining átvette a bori rézbányát

A bori rézbánya ma hivatalosan is a kínai Zijin Mining csoport kezébe került 63 százalékos részesedéssel. A tulajdonos elsődleges célja az új bányákba történő beruházás és a bori rézbánya fejlesztése.
14:07, Frissítve: 14:22

Fontos megelőzni a trichinellózis-fertőzést

Javában tart a disznóvágások ideje. Azonban nem árt óvatosnak lenni a házi vágásoknál és még a piacon vásárolt húsokkal is a trichina-fertőzés veszélye miatt. Fontos a hús ellenőrzése.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.