Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Köldökzsinór program

2018-06-13
12:55
2018-06-13
18:02
Forrás
Pannon RTV
Kevés ennyire népszerű, sokakhoz eljutó támogatási intézkedése volt eddig Magyarország kormányának, mint amilyen a családokat felkaroló program, nyilatkozta a Szabadkai Magyar Rádiónak Novák Katalin.

A magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hozzátette: az eddig igényelt anyasági támogatás és babakötvény tíz százalékát Vajdaságból kérelmezték. Az anyaországi köldökzsinór program 2018 eleje óta a külhoni magyarok számára is elérhető, és nagy népszerűségnek örvend a határon túli kettős magyar állampolgárok körében.

Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Magyarország: „Teljes egészében eddig, 4500-an, majdnem 4600-an igényelték az anyasági támogatást, babakötvényt is több mint 4 ezren kötöttek, és ha Vajdaságot nézzük, akkor ott már 461-en igényelték az anyasági támogatást, babakötvényt pedig 456-an igényeltek. Tehát azt hiszem, hogy igen büszkék lehetnek a vajdaságiak is arra, hogy igen jól értesültek, és, hogy születnek ott is a magyar kisbabák a Vajdaságban szerencsére.”

Novák Katalin

Most

14:36, Frissítve: 14:43

Informatika az oktatásban

Nemzetközi tanácskozás sorozat kezdődött ma a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon Szabadkán. A rendezvényre a környező országokból érkeztek előadók, csaknem 80 egyetemi tanár.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.