Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Köldökzsinór program

2018-06-13
12:55
2018-06-13
18:02
Forrás
Pannon RTV
Kevés ennyire népszerű, sokakhoz eljutó támogatási intézkedése volt eddig Magyarország kormányának, mint amilyen a családokat felkaroló program, nyilatkozta a Szabadkai Magyar Rádiónak Novák Katalin.

A magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hozzátette: az eddig igényelt anyasági támogatás és babakötvény tíz százalékát Vajdaságból kérelmezték. Az anyaországi köldökzsinór program 2018 eleje óta a külhoni magyarok számára is elérhető, és nagy népszerűségnek örvend a határon túli kettős magyar állampolgárok körében.

Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Magyarország: „Teljes egészében eddig, 4500-an, majdnem 4600-an igényelték az anyasági támogatást, babakötvényt is több mint 4 ezren kötöttek, és ha Vajdaságot nézzük, akkor ott már 461-en igényelték az anyasági támogatást, babakötvényt pedig 456-an igényeltek. Tehát azt hiszem, hogy igen büszkék lehetnek a vajdaságiak is arra, hogy igen jól értesültek, és, hogy születnek ott is a magyar kisbabák a Vajdaságban szerencsére.”

Novák Katalin

Most

11:31, Frissítve: 11:39

Elengedtek öt tüntetőt

Szabadlábra helyezték azokat, akiket a Szerbiai RTV székházának elfoglalásakor vett őrizetbe a rendőrség - írja a Tanjug hírügynökség.
10:23, Frissítve: 10:39

Népszerűek-e az önkéntes nyugdíjalapok?

Szerbiában tavaly az év végéig a foglalkoztatottak 9 százaléka fizetett be rendszeresen valamely magánnyugdíjpénztárba, hogy idős korára legyen nyugellátása – közölte a Szerbiai Nemzeti Bank.
08:41, Frissítve: 09:22

Ma kezdődik a tavasz

Szerbiában 22 óra 58 perckor köszönt be a Ruđer Bošković csillagászati társaság értesítése szerint.
07:44, Frissítve: 08:41

A boldogság nemzetközi napja van

Az ENSZ Közgyűlése nyilvánította március 20-át e nappá, hangsúlyozva, hogy a "boldogság keresése az emberi lét egyik alapvető célja".

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.