Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelić

Kon: Eredményesek a koronavírus elleni intézkedések

2021.03.30
11:46
Forrás
VajMa
Két hete nem emelkedik jelentősebben a fertőzöttek és a halottak száma.

A koronavírus elleni intézkedések eredményesek, már két hete nem emelkedik jelentősebben a fertőzöttek és a halottak száma, sőt, Belgrádban enyhe csökkenést tapasztalunk - nyilatkozta dr. Predrag Kon járványügyi szakember a Szerbiai RTV-nek. Kon hozzátette, hogy az elmúlt héten a fertőzöttek száma stabilizálódott, míg Belgrád esetében kiegyenesedett a görbe, és a csökkenés jelei mutatkoznak.

A vírus főként a 20 és 50 év közöttieknél van jelen - értékelte Kon és azt tanácsolta, hogy éppen az említett korosztályt kell megcélozni az oltási kampányban.

Az intézkedések csökkentésével kapcsolatban azt mondta, hogy még mindig nehéz helyzetben vagyunk. Majd megismételte, hogy ha az intézkedésekről döntenek, akkor az egészségügyi rendszer megóvása és a vendéglátóipar között kell dönteniük.

Predrag Kon
koronavirus
intézkedés
Szerbia

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:52, Frissítve: 10:36

Ismét fellángolhat a gázai-izraeli harc

zrael a Gázai övezetből útnak indított gyújtóléggömbökre válaszul ismét légitámadásokat hajtott végre a Hamász létesítményei ellen – tudatta csütörtök éjjel az izraeli hadsereg.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.