Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelić

Kon: Eredményesek a koronavírus elleni intézkedések

2021.03.30
11:46
Forrás
VajMa
Két hete nem emelkedik jelentősebben a fertőzöttek és a halottak száma.

A koronavírus elleni intézkedések eredményesek, már két hete nem emelkedik jelentősebben a fertőzöttek és a halottak száma, sőt, Belgrádban enyhe csökkenést tapasztalunk - nyilatkozta dr. Predrag Kon járványügyi szakember a Szerbiai RTV-nek. Kon hozzátette, hogy az elmúlt héten a fertőzöttek száma stabilizálódott, míg Belgrád esetében kiegyenesedett a görbe, és a csökkenés jelei mutatkoznak.

A vírus főként a 20 és 50 év közöttieknél van jelen - értékelte Kon és azt tanácsolta, hogy éppen az említett korosztályt kell megcélozni az oltási kampányban.

Az intézkedések csökkentésével kapcsolatban azt mondta, hogy még mindig nehéz helyzetben vagyunk. Majd megismételte, hogy ha az intézkedésekről döntenek, akkor az egészségügyi rendszer megóvása és a vendéglátóipar között kell dönteniük.

Predrag Kon
koronavirus
intézkedés
Szerbia

Most

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.