Ugrás a tartalomra
MBK

Konkrét fellépést várnak a politikusoktól a koszovói feszültség csökkenése érdekében

2023.05.30
15:19
2023.05.30
15:32
Forrás
MBK
Azoknak a katolikus püspököknek a sajtóközleménye, akik a Szent Cirill és Metód Nemzetközi Püspöki Konferencia ülésén gyűltek össze Prištinában.

Kizárólag együttműködés, kemény munka, türelem, kölcsönös bizalom és állandó párbeszéd révén lehet és kell is építeni egy igazságos békét, népeink, államaink és közösségeink fejlődéséért - írták közös sajtóközleményükben a katolikus püspökök, akik a Szent Cirill és Metód Nemzetközi Püspöki Konferencia ülésén gyűltek össze Prištinában. A püspökök az észak-koszovói helyzetre reagálva konkrét és pozitív fellépést várnak a politikusoktól a feszültségek csökkenése és a nemzetek közötti megértés erősítése érdekében.

Valamint felkérték az egyházak és vallási közösségek képviselőit, hogy utasítsák el a vallásos érzelmek felhasználását a fennálló feszültségek manipulálására és elmélyítésére.

Koszovó
Szent Cirill és Metód Nemzetközi Püspöki Konferencia

Most

15:39, Frissítve: 16:05

Lóversenyt tartottak Zobnaticán

A versenyre az ország több pontjáról érkeztek résztvevők, de érdeklődők is. Hat galoppfutamon ötven ló és lovasa állt rajthoz. Az év harmadik lóversenyének legnagyobb nyereménye 1 millió 250 ezer dinár volt.
14:50, Frissítve: 16:08

Király Ilona asztalitenisz emléktorna Csókán

A versenyre Újvidékről és Magyarországról is érkeztek sportolók. Az esemény célja, hogy a sport szeretete és népszerűsítése mellett, méltó emléket állítsanak egy olyan nagyszerű sportolónak és edzőnek, mint Király Ilona-Piki volt.
12:38, Frissítve: 16:27

Megszentelték a terményt Horgoson

Megszentelték a terményt Horgoson, a Havas Boldogasszony-templomban. Az esemény a Szüreti Napok egyik legrégebbi és legnagyobb hagyománnyal rendelkező kísérőprogramja.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.