Ugrás a tartalomra
konzuli fogadónap, Magyarkanizsa
Pannon RTV

Konzuli fogadónapot tartottak Magyarkanizsán

2017-12-07
14:09
2017-12-07
17:53
Forrás
Pannon RTV
Csak akkor lehet a magyarországi választáson szavaznunk, ha regisztrálunk előtte. Ezt megtehetjük online pár perc alatt, illetve a szabadkai magyar főkonzulátus munkatársai is segítenek.

Azoknak a magyar állampolgároknak, akik nem rendelkeznek magyarországi lakcímmel és eddig nem regisztráltak, a voksolást megelőző 15. napig van joguk azt megtenni - hangzott el a magyarkanizsai konzuli fogadónapon. Ellenkező esetben nem tudnak részt venni a jövő évi országgyűlési szavazáson. A korábban regisztráltak esetében az adataikban időközben bekövetkezett esetleges változások bejelentése is szükséges. Szegedi Piroska, konzul, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa: „Aki már regisztrált a választásokra, de valamilyen módosítás szükséges, mondjuk, házasságot kötött és a nevében változás történt vagy pedig elköltözött a már bejelentett lakcíméről, azt mindenképpen jelentse. Még arra hívnám fel a figyelmet, hogy ha a családban olyan tragikus eset történt, hogy elhalálozott a magyar állampolgár, akkor azt mielőbb jelentsék be.”

konzuli fogadónap, Magyarkanizsa

Idén Magyarkanizsán hét konzuli fogadónapot tartottak, amelyen összesen 750-800 honosítási kérelmet vettek át. Nyilas Leonov Anita, a konzuli fogadónapok koordinátora, Magyarkanizsa Önkormányzata: „Átlagosan 100-110 fő jelent meg minden konzuli fogadónapon, akinek biztosítottuk, hogy a község területén be tudja adni a honosítási kérelmet. Ez nagyon fontos számunkra, mert látjuk, hogy nagyon sok polgárunknak hatalmas segítség.”

A Tisza-parti kisvárosban legközelebb jövő februárban tartanak nyílt konzuli fogadónapot.

Magyarkanizsa
konzuli fogadónap
regisztrálás

Most

Népszerű

nő babakocsival, kisgyerekkel

Változik a családtámogatás rendszere Vajdaságban

A tartományi kormány megszüntette a harmadik gyermek után járó támogatást Vajdaságban, mivel a 2017.december 24-e után született gyermekek után ezentúl a szerb kormány folyósítja a támogatást.

Elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV munkatársa

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV magyarkanizsai tudósítója, Aranytoll-díjas újságíró, kedves kollégánk. Tegnap töltötte be 65. életévét és vonult nyugdíjba.
Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.