Ugrás a tartalomra
konzuli fogadónap, Magyarkanizsa
Pannon RTV

Konzuli fogadónapot tartottak Magyarkanizsán

2017-12-07
14:09
2017-12-07
17:53
Forrás
Pannon RTV
Csak akkor lehet a magyarországi választáson szavaznunk, ha regisztrálunk előtte. Ezt megtehetjük online pár perc alatt, illetve a szabadkai magyar főkonzulátus munkatársai is segítenek.

Azoknak a magyar állampolgároknak, akik nem rendelkeznek magyarországi lakcímmel és eddig nem regisztráltak, a voksolást megelőző 15. napig van joguk azt megtenni - hangzott el a magyarkanizsai konzuli fogadónapon. Ellenkező esetben nem tudnak részt venni a jövő évi országgyűlési szavazáson. A korábban regisztráltak esetében az adataikban időközben bekövetkezett esetleges változások bejelentése is szükséges. Szegedi Piroska, konzul, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa: „Aki már regisztrált a választásokra, de valamilyen módosítás szükséges, mondjuk, házasságot kötött és a nevében változás történt vagy pedig elköltözött a már bejelentett lakcíméről, azt mindenképpen jelentse. Még arra hívnám fel a figyelmet, hogy ha a családban olyan tragikus eset történt, hogy elhalálozott a magyar állampolgár, akkor azt mielőbb jelentsék be.”

konzuli fogadónap, Magyarkanizsa

Idén Magyarkanizsán hét konzuli fogadónapot tartottak, amelyen összesen 750-800 honosítási kérelmet vettek át. Nyilas Leonov Anita, a konzuli fogadónapok koordinátora, Magyarkanizsa Önkormányzata: „Átlagosan 100-110 fő jelent meg minden konzuli fogadónapon, akinek biztosítottuk, hogy a község területén be tudja adni a honosítási kérelmet. Ez nagyon fontos számunkra, mert látjuk, hogy nagyon sok polgárunknak hatalmas segítség.”

A Tisza-parti kisvárosban legközelebb jövő februárban tartanak nyílt konzuli fogadónapot.

Magyarkanizsa
konzuli fogadónap
regisztrálás

Most

19:04, Frissítve: 19:10

Kiosztják a Berlinale elismeréseit

Ma osztják ki a 68. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale elismeréseit. A fődíjért, az Aranymedvéért 19 mű verseng. A filmes rendezvényen 11 nap alatt összesen 949 vetítést tartottak.
17:01, Frissítve: 17:44

Mintegy négyszázan prélóztak Bajsán

A vendégek a környező településekről, valamint Magyarországról, Horvátországból és Szlovákiából érkeztek. A multietnikus rendezvény célja a szórakozás, barátkozás, a hagyományok őrzése és átadása.

Népszerű