Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Koronavírus Szerbia: 1751 új fertőzött, 21 elhunyt

2021-01-15
16:11
2021-01-15
21:29
Forrás
Szerbiai RTV
Összesen mintegy 370 ezer koronavírusos esetet jegyeztek be az országban a kór megjelenése óta.

A vírusnak 21 halálos áldozata volt az elmúlt egy napban. Így 3708-ra nőtt a fertőzésben elhunytak száma. Szerbiában összesen mintegy öt és fél ezer embert kezelnek kórházban koronavírus-fertőzéssel, 196-an lélegeztetőgépen vannak.

Bátorító fejleménynek nevezte dr. Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár, hogy az újévi és az ortodox karácsonyi ünnepek után nem növekedett a koronavírus fertőzések napi esetszáma. Ennek ellenére a jelenlegi járványhelyzet még mindig bizonytalan és előnytelen. Hangsúlyozta, hogy továbbra sem lehet fellélegezni, a járványügyi intézkedéseket be kell tartani.

Dr. Predrag Kon járványügyi szakember arról beszélt a szerbiai válságstáb mai ülésén, hogy a szakemberek nem látnak okot arra, hogy a második félév ne indulhasson meg a tervek szerint az iskolákban.

"Ami az intézkedések enyhítését illeti, véleményem szerint ez egyáltalán nem reális. Különösen abban az esetben, amikor az iskoláknak működniük kell, és amikor Európában megjelent az a bizonyos úgy törzs. Ami az iskolákat illeti, azok a rendes kerékvágásban kezdik meg a munkát, ugyanúgy, ahogy korábban is működtek olyan mód, ahogy a kezdetekben, szeptemberben is."

koronavírus
Szerbia
fertőzött
Dr. Predrag Kon

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 17:43

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.