Ugrás a tartalomra
TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC/mn

Lehetséges szigorításokról dönthet a válságstáb

2021-02-23
07:10
Forrás
Pannon RTV, Szerbiai RTV
Szerdán tekinti át újra a koronavírus-helyzetet a szerbiai válságstáb. Most már nem az enyhítések lehetőségét vizsgálják meg, hanem inkább a szigorításokét.

Predrag Kon szerint a kijárási tilalom nem szerepel a témák között, a vendéglátóhelyek nyitvatartási ideje, valamint a gyülekezési korlátozás azonban igen.

Pannon RTV

A járványügyi szakember a Szerbiai RTV műsorában arról beszélt, hogy Szerbiában január végén kezdett romlani a járványhelyzet, de most lett a leginkább látványos. Mint mondta, a számos figyelmeztetés ellenére sok diák utazott telelni, és ennek az eredménye is tapasztalható, hiszen megnőtt körükben a covid-fertőzöttek száma.

Pixabay/Alexandra_Koch

Erről számolt be Branko Ružić is. A szerb oktatási miniszter nyilatkozata szerint enyhén emelkedik azon diákok száma, akiknél kimutatták a koronavírus-fertőzést, de a helyzet nem riasztó. Ružić elmondta, az enyhe emelkedés a középiskolai tanulók körében figyelhető meg, de az is csekély, csupán a diákok 1 százalékát érinti. Ružić szerint mindez azért tapasztalható, mert az állami ünnep ideje alatt az emberek különböző helyekre utaztak pihenni, ott pedig könnyebben kaphatták el a koronavírust.

Tanjug

A válságstáb egyes tagjai az elmúlt napokban arra figyelmeztettek, hogy ha romlik a járványhelyzet, vagyis nő a napi új koronavírus-fertőzöttek száma, és túlterheltté válnak a covid-kórházak, szigorításokra lesz szükség.

Predrag Kon most arról számolt be, hogy pillanatnyilag a batajnicai és a kruševaci covid-kórházak kapacitását bővítik ugyan, azonban az ott dolgozók száma változatlan, ami a foglalkoztatottak túlterheléséhez vezethet.

Pannon RTV/Csipak Edvin

A járványügyi szakember emlékeztetett arra is, hogy eddig mintegy 1,2 millió személy kapta meg a koronavírus elleni védőoltást Szerbiában, az újraoltottak száma pedig 450 ezer körül mozog, a kollektív immunitáshoz azonban több mint hárommillió embernek kell felvennie a vakcinát.

válságstáb
Predrag Kon
Branko Ružić
koronavírus
szigorítás

Most

14:26, Frissítve: 15:17

Gyengül a Golf-áramlat

Ezer éve nem volt olyan gyenge az Atlanti-óceán körforgási rendszere mint most – ezt állítja egy tanulmány.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.