Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Ma van a fogyatékkal élők világnapja

2021.12.03
13:43
Forrás
Pannon RTV
Az ENSZ 1992 óta elsősorban a betegségek, balesetek és katasztrófák következtében hosszan tartó fizikai, értelmi, érzékszervi károsodást szenvedett embertársaink problémáira hívja fel a figyelmet december 3-án.
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Néhány hónapja Szabadkán is elérhetők a láthatatlan fogyatékossággal élők számára kialakított napraforgós szalagok. A kiegészítő célja, hogy diszkréten figyelmeztesse a lakosságot, hogy viselőjüknek különleges igényeik vannak, esetleg bizonyos dolgokhoz több időre van szükségük, mint az átlagembereknek. A napraforgót, mint a láthatatlan fogyatékosság jelképét 2016 óta használják világszerte.

fogyatékkal élők
fogyatékkal élők világnapja

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.