Ugrás a tartalomra
Tanjug/Jaroslav Pap

Maja Gojković: Szakmai tudás és médiaismeret kell, hogy kiszűrjük az álhíreket

2021.01.26
12:39
2021.01.26
13:22
Forrás
Vajdasági RTV
Új írástudás egy új korért elnevezésű konferencia kezdődött Újvidéken.

Feltétlenül szükség van a szakmai tudásra és a médiaismeretre, hogy napjaink digitális világában felismerjük a valós, és kiszűrjük az álhíreket - ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg Maja Gojković művelődésért és tájékoztatásért felelős miniszter az újvidéki Vajdasági Rádió és Televízió új épületében az Új írástudás egy új korért elnevezésű konferenciát. Rámutatott, hogy minden demokratikus társadalom arra törekszik, hogy az információ és a média területét minőségi módon szabályozza, mint a demokrácia egyik szükséges pillérét.

A miniszter hozzátette, hogy a digitális technológiák 21. századi fejlődése gyökeresen megváltoztatta szokásainkat és mindennapjainkat, valamint a társadalmi élet tapasztalatait, és ez nagymértékben befolyásolta az új média, a közösségi hálózatok megjelenését és növekvő jelenlétét.

Maja Gojković
konferencia
médiaismeret

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.