Ugrás a tartalomra
Tanjug/Jaroslav Pap

Maja Gojković: Szakmai tudás és médiaismeret kell, hogy kiszűrjük az álhíreket

2021-01-26
12:39
2021-01-26
13:22
Forrás
Vajdasági RTV
Új írástudás egy új korért elnevezésű konferencia kezdődött Újvidéken.

Feltétlenül szükség van a szakmai tudásra és a médiaismeretre, hogy napjaink digitális világában felismerjük a valós, és kiszűrjük az álhíreket - ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg Maja Gojković művelődésért és tájékoztatásért felelős miniszter az újvidéki Vajdasági Rádió és Televízió új épületében az Új írástudás egy új korért elnevezésű konferenciát. Rámutatott, hogy minden demokratikus társadalom arra törekszik, hogy az információ és a média területét minőségi módon szabályozza, mint a demokrácia egyik szükséges pillérét.

A miniszter hozzátette, hogy a digitális technológiák 21. századi fejlődése gyökeresen megváltoztatta szokásainkat és mindennapjainkat, valamint a társadalmi élet tapasztalatait, és ez nagymértékben befolyásolta az új média, a közösségi hálózatok megjelenését és növekvő jelenlétét.

Maja Gojković
konferencia
médiaismeret

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 17:43

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.