Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Médiaházunkban járt Magyarország új belgrádi nagykövete

2023.03.29
19:18
2023.03.29
20:35
Forrás
Pannon RTV
Március 16-án adta át megbízólevelét Magyarország új belgrádi nagykövete, Magyar József a szerb államfőnek, ezzel hivatalossá vált a belgrádi külképviselet vezetőjének a megbízatása.

Magyar Józsefet a Közügyekben küldetésről, tervekről, érdekképviseletről kérdeztük. Mint mondta, fontosnak tartja, hogy ebben a kiszámíthatatlan világban ne csak tervszerűen, hanem fegyelmezetten álljunk hozzá a feladatainkhoz, hiszen így tudták elérni azokat a sikereket az itt élő magyar közösséggel is, amelyek ma már tovább gyűrűztek.

„A tervek közt az van, hogy meg tudjunk felelni a mostani kihívásoknak, időben tudjunk reagálni minden olyan kérdésre, felvetésre, amelytől az életünk, a mindennapjaink és természetesen a kapcsolataink jobbítását el tudjuk érni. Tehát ez fog vezérelni. Természetesen lesznek hétvégék is, ezt a tervek szerint arra szeretném felhasználni, hogy önökkel minél jobban megismerkedjek. Belelássak az önök gondolkodásába, mindennapjaiba. És ahogy a vajdasági magyar közösség, élén a VMSZ-szel hidat képez ma a két nemzet, a két kormány és minden intézmény között, én is kicsiben ugyanezt, az önök segítségével és közreműködésével, ezt a szerepkört szeretném betölteni."

Magyar József
Magyarország belgrádi nagykövete

Most

13:43, Frissítve: 13:53

Kétnyelvű zenés irodalmi est Pancsován

Petőfi 200 Zmaj 190 címmel tartottak kétnyelvű zenés irodalmi estet a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben. Kicsik és nagyok együtt ünnepelték az évfordulókat.
13:21, Frissítve: 13:52

Július elsejétől drágul a cigaretta Szerbiában

Ez lesz a második áremelés idén és valószínűleg a szokásos 10 dinárral drágul majd. A drágulás oka a 2020 végén elfogadott jövedéki naptár, amely szerint 2025-ig minden január és július elején 1,5 dinárral emelik a cigaretta utáni külön jövedéki adót

Népszerű