Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Meggyúlt a rózsaszín gyertya - advent harmadik vasárnapja

2020.12.13
17:05
2020.12.13
20:40
Forrás
Pannon RTV
Ma van örömvasárnap. Ma gyújtjuk meg a harmadik gyertyát a koszorún. A világító gyertyák számának növekedése a növekvő fényt szimbolizálja.

Örömvasárnap az Úr eljövetelének közelségét ünnepeljük, ez a vasárnap kiemelkedik a többi közül, advent második felének kezdetét jelzi. Színe a rózsaszín, amely az örömöt jelképezi. Ennek az örömnek az alapja, hogy az Úr közel van. Az Isten Fiának megtestesülését ünneplő karácsony az üdvösség kezdetére mutat rá, az emberiség látja, hogy igazolódnak a próféták jövendölései, és tudja, hogy van Üdvözítője.

Szakály József, plébános, Szabadka: „Advent harmadik vasárnapja, az öröm vasárnapja. Szent Pál apostol szavait idézi ilyenkor a liturgia: Örvendjetek mindig az Úrban, ismét mondom, örvendjetek, mert az Úr immár közel van hozzánk. Érezzük, hogy van értelme az adventi önmegtartóztatásnak, az adventi készületnek. Nem érkezett még el a karácsony, de már látjuk annak közeledtét, aki az egész világot megváltja. Látjuk annak közeledtét, aki szabadságot hoz, aki az embereknek megváltást ad, aki újjászüli ezt az egész világot. Látjuk már, hogy igazából mi is a karácsony, a betlehemi jászol csodája, a betlehemi istálló fénye, ragyogó tündöklése. Ezért örülhetünk az úrjöveti idő harmadik vasárnapján.”

gyertya
rózsaszín
harmadik
advent
plébános
Szabadka

Most

00:06

Európa-liga-döntő - az Eintracht Frankfurt nyert

Európa Liga mindig is a Bajnokok Ligája mostohatestvére volt, idén kicsit futballromantikusra sikerült a döntő párosítása, ugyanis két nagy múltú, de nemzetközi szinten kevésbé sikeres klub jutott el az aranycsatáig.
22:35

Szerelmek szerelme

A Zentai Magyar Kamaraszínház színészeinek előadásában mutatták be Mészáros Anikó Szerelmek szerelme című darabját.

Népszerű