Ugrás a tartalomra

Megindul a személyszállítás a Szabadka-Szeged vasútvonalon

2023.10.11
21:41
2023.10.11
21:49
Forrás
Pannon RTV
Több mint hét év után, október 24-én megindul a személyszállítás a Szabadka-Szeged vasútvonalon. A szerb szakasz teljesen üzemképes, Magyarországon pedig még zajlanak a munkálatok.

Most mindenki arra vár, hogy elinduljon a személyszállítás, amely már valódi pozitívumot hoz majd a két város között közlekedők mindennapjaiba. Elég lesz ugyanis kimenniük a falu vasútállomására, és néhány perc alatt eljuthatnak Szegedre vagy Szabadkára.

A magánszemélyeknek vonattal legutóbb 2015-ben lehetett eljutni Szabadkáról Szegedre. Ez a közlekedési forma sok ingázó életét megkönnyítette a térségben, ezért mindenki örült, amikor 2021. októberében a horgosi vasútállomáson közösen indította meg a Szabadka és Szeged közötti vasút felújítási munkálatait Orbán Viktor magyar kormányfő és Aleksandar Vučić szerb elnök.

Rossz állapotban volt a munkálatok előtt a palicsi vasútállomás. Mára azonban felújították az épületet, beszerelték azokat a berendezéseket, amelyek a vasút üzemeltetését biztosítják, parkosítottak, emellett a gyalogosoknak vasúti aluljárókat alakítottak ki és gondoltak a mozgáskorlátozottakra is. Az ő részükre lifteket építettek be.

Hajdújáráson új vasúti megállót alakítottak ki. A felújítási munkálatok alatt itt is új síneket és talpfákat raktak le, megerősítették a töltést és lefektették az új villamosvezetékeket is, mivel a vonat elektromos meghajtással fog üzemelni. A helyiek szerint időbe telik majd ismét megszokni, hogy van egy új közlekedési mód és gyakrabban közlekednek a vonatok, és az átjáróknál is többet kell majd várakozni. Ami viszont pozitív, hogy szerintük ez egy új esély lehet a turizmus fejlesztésére.

Királyhalmon is elhanyagolt állapotban volt a több mint 100 éves vasútállomás. A munkálatok után pedig bátrán mondhatjuk, hogy a falu főutcájának az éke lett. Most már csak arra várnak, hogy benépesedjen az épület az utasokkal. Katona Róbert helyi tanácselnök szerint kiemelten fontos, hogy ismét el lehet majd jutni vonattal Szegedre, de arról sem szabad megfeledkezni, hogy Horgos, Királyhalom, Palics és Szabadka is mindenki számára elérhető lesz vonattal, sőt a vagonokba a kerékpárokat is felvihetik az utasok.

Ami a szerbiai szakaszt illeti, a szépen felújított horgosi vasútállomáson áll meg legutoljára a vonat, mielőtt átérne Magyarországra. A munkálatok itt is befejeződtek. Most már mindenki arra vár, hogy valóban megindul-e a személyszállítás október 24-én Szabadka és Szeged között.

Magyarországon még zajlanak a munkálatok. Folyamatosan halad a Szeged-Röszke közötti vasútvonal átépítése. A kivitelezés részeként elkezdődtek a zajvédőfalak alapozási és betonozási munkálatai is. A vasúttársaság a jóváhagyott környezetvédelmi engedélynek és az akusztikai vizsgálatoknak megfelelően építi ki a zajvédőfalakat Szeged térségében, három helyszínen összesen.

A stratégiai összekapcsolódások időszakát éli Szerbia és Magyarország – hangsúlyozta Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter Belgrádban. A hamarosan átadásra kerülő Szabadka-Szeged vasútvonalról is beszélt.

„Magyar oldalon kettő, szerb oldalon öt megállója lesz az itt közlekedő személyvonatoknak. Körülbelül 1 óra 15 perces menetidővel kell számolni, amit jelentősen tudunk csökkenteni akkor, hogyha végre a vonatnak nem kell megállnia mintegy félórára egy határellenőrzésre. Viszont abban már sikerült megállapodnunk, hogy a határellenőrzés egy helyszínen fog zajlani, mégpedig Magyarország területén, ahol magyar és szerb határőrök közösen fogják az ellenőrzést végrehajtani, így le tudtuk csökkenteni jelentősen a vonat állásidejét, tehát ez egy versenyképes, jó közlekedési lehetőség lesz a határ mentén élőknek.”

Az illetékesek szerint minden érintett bevonásával gőzerővel zajlik az előkészítése annak, hogy október közepén ténylegesen újraindulhasson a személyforgalom az említett két város között.

személyszállítás
Szabadka-Szeged
vasút
vasútvonal
Szijjártó Péter

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.